Soha sem felejti el Gyimesi János azokat a szavakat, amiket a felesége mondott neki, miután megölte a közös fiukat 2016 októberében. A férfi a zaol.hu -nak adott interjút.

A férfin látszik, hogy tele van keserűséggel, lelkileg összeroppant és egy kicsit testileg is, de rajongással szereti és gondozza a 3 éves Jánost és a börtönben született Tamás fiát is.

Gyimesi János a kis Jánoskával, aki láthatta a gyilkosságotForrás: Zaol.hu/Szakony Attila

A tragédia másfél évvel ezelőtt történt. 2016 október 30-án egy ceglédi nő reggel megölte másfél éves kisfiát, mert az állítólag nem akarta abba hagyni a sírást és a kiabálást.

A nő nem tudta elcsitítani, ezért többször felemelte és a földhöz vágta.

A gyereknek olyan súlyosan megsérült a feje, hogy a helyszínen meghalt. Az anyja azonnal mentőt hívott. Az orvos még megpróbálta újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni.

A férfit felemészti fia hiánya

Gyimesi János élénken emlékszik fia halálának napjára.

Danika hisztirohamot kapott, gyere haza, itt vannak a mentősök"  - ezzel hívta fel a nő a gyilkosság napján.

A férfi pont akkor ért haza, amikor a mentőhelikopter landolt a házuknál. Azonnal berohant. Arra emlékszik, hogy a mentősök nem engedték a fia közelébe, mert éppen harcoltak az életéért, eközben az élettársa lehajtott fejjel, szótlanul állt az ajtó előtt. Azt tanácsolták az orvosok, hogy ne is nézzem meg a holttestet, nem készültem fel rá, nem lehetett, sokkot kaptam"- mondta a Zala megyei hírportálnak. Másik fiúkat, a kis Jánost, aki valószínűleg mindent látott, ő vitte át élettársa anyjához.

Tamás a börtönben születettForrás: Zaol.hu/Szakony Attila

A férfi arról is beszélt, hogy semmi nem utalt a tragédiára, "szépen nevelték" a gyerekeket. Egy kanizsai cég telephelyvezetőjeként kezdett dolgozni Cegléden, ott ismerte meg Mónikát. Egyik pillanatról a másikra munkanélküli lett, de alkalmi munkákból fent tudta tartani a családját. Az első gyermek, János 2014-ben aranyozta be az életünket, majd egy évre rá a kis Danika is megszületett"- emlékezett vissza Gyimesi János.

Az apa szerint az élettársa példásan nevelte a kicsiket, semmiben sem szenvedtek hiányt, a szomszédok sem vettek észre semmi olyat, ami előrevetítette volna a tragédiát. Azon a bizonyos napon szokásosan puszival köszönt el Mónikától és a gyerekektől is.

A fiúk elevenek voltak, ezért ép ésszel felfoghatatlan, mi történhetett akkor az élettársammal. Az együtt töltött tíz évünk alatt persze voltak súrlódások, talán kisebb veszekedések is, de dührohamok nem. Pedig az orvosszakértő megállapította: Danika a fejére mért nagy ütéstől halt meg. Sokáig fel sem fogtam, hogy ő nincs többé, felemészt a hiánya, mindig mosolygott, de most már csak az emlékeimben élhet tovább

- mondta.

Harmadik fiukkal, Tamással már a gyilkosság alatt is terhes volt Mónika. Őt a börtönben szülte meg, és kétség sem fér ahhoz, hogy Gyimesi János őt is fel fogja nevelni. A gyerekek jelentenek mindent, csak rájuk koncentrálok, ha nehéz körülmények között is, de biztosítom számukra a nyugalmat"- magyarázta.

A bíróság már megszüntette a gyerekgyilkossággal gyanúsított ceglédi nő előzetes letartóztatását és házi őrizetre módosította. A férfi elmondása szerint néha felhívják egymást.

A gyilkosságról soha nem beszélnek,

csak általános dolgokról, és a fiúkról kérdezgeti Jánost, aminek a férfi nem örül. Hiába is teszi, mert az egészségük érdekében a legjobb, ha többé nem érintkezik velük"- tette hozzá Gyimesi János.

A két gyerekét egyedül nevelő férfi ma a Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonában él. Többen is segítettek már neki, február közepén pedig egy jótékonysági labdarúgó kupát szerveznek, aminek a bevételét a családnak ajánlják fel.