Már levegőben is jönnek a migránsok

2018.01.16. 17:10

Kisrepülővel csempésztek be Magyarországra 11 illegális migránst hétfőn. A gép egy mezőn szállt le, a rendőrök azonban perceken belül elkapták őket.

Egy szabadnapos kállósemjéni rendőr riasztotta szolgálatban lévő kollégáit, miután látta, hogy a háza fölött néhány méterrel elszáll egy kisrepülő hétfő este hét óra körül - írja a Police.hu. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja azonnal rendőröket küldött a helyszínre, akik a gépet egy mezőgazdasági területen találták, ott szállt le.

A migránsok elmenekültek, de a rendőrök jelentős erőkkel, kutyákkal és hőkamerák segítségével átkutatták a környéket, lezárták az utakat és átvizsgálták a buszokat és vonatokat. Végül hamar el is fogták a három afgán és nyolc vietnámi migránst, akik illegálisan jöttek Magyarországra.

A rendőrség őrizetbe vette őket. Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.