Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták a STOP Soros törvénycsomag javaslatait, ezeket bárki véleményezheti a Kormány.hu-n keresztül. Az előterjesztés lényege, hogy felszámolják a migráció szervezését és finanszírozását. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra hozta a STOP Soros törvénycsomagban szereplő javaslatokat a kormány. A migráció szervezését és finanszírozását ellehetetlenítő előterjesztés itt érhető el.

Mától a törvénycsomag társadalmi egyeztetése is megkezdődött, a kormány elképzeléseit [email protected] e-mail címen bárki véleményezheti.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írja, hogy az előterjesztés célja, hogy érvényesítse a magyar emberek elsöprő többségének az akaratát. Mint írják,

A lényeg

A törvényjavaslat bevezetőjében az olvasható, hogy az állam feladata, hogy biztosítsa a nemzet fennmaradását, a magyar állam elsődleges kötelessége pedig, hogy megvédje a polgárait és a nemzeti kultúrát.

A magyar kormány a költségvetésből 270 milliárd forintot fordított a bevándorlás megfékezésére, illetve a magyar és uniós határ megvédésére.

Ennek kapcsán a tervezet leszögezi, hogy minden olyan tevékenység, amely az illegális bevándorlás elősegítése, és a bevándorlási nyomás fokozása irányába hat, a magyar államérdekkel szemben áll, egyben számszerűsíthető költségvetési kárt is okoz.

A javaslatban az az állítás is szerepel, hogy "a migrációs propaganda az embercsempész szervezeteket segíti, és a jobb sorsra érdemes illegális határátlépőket veszélybe sodorja". Éppen ezért olyan szabályozásra van szükség, amely

azonosítja a migrációt támogató szervezeteket, és fellép Magyarország nemzetbiztonságát veszélyeztető személyekkel szemben.

A törvénycsomag megalkotására Magyarország polgárai adnak felhatalmazást: a népszavazáson részt vevők 98 százaléka egyértelműen elutasította a kötelező kvótát, a Soros tervről szóló nemzeti konzultációban pedig 2,3 millió ember mondott egyértelmű véleményt. Ezért a kormány olyan szabályozás megalkotását tartja szükségesnek, amely alapján

  • a tömeges migrációt propagáló, külföldről támogatott szervezeteknek regisztrálniuk kell magukat, tevékenységükről nyilvánosan számot kell adniuk.
  • ezen szervezeteknek illetéket kell fizetniük, amely bevételt az állam határvédelemre fordítja,
  • a bevándorlást szervező személyek távol tarthatók, kitilthatók legyenek.

Ezen célok megvalósítása érdekében a kormány három törvényjavaslatot alkotott.


A. Törvény az illegális migrációt támogató szervezetek társadalmi felelősségvállalásáról

Ez arról szól, hogy a migrációt propagáló és az illegális határátlépőket támogató szervezeteknek regisztrációs kötelezettségük lesz. Mindez nem büntetőjogi eszköz, csupán az ilyen szervezetek működésének átláthatóságát biztosítja.

B. Törvény a bevándorlási finanszírozási illetékről

A javaslat szerint a bevándorlási finanszírozási illeték a közös társadalmi felelősségvállalás része. Magyarország határai védelmére a költségvetésből több száz milliárd forintot áldoz, azok a szervezetek pedig, amelyek a migrációt segítik a költségvetésnek kárt okoznak. A bevándorlási finanszírozási illeték mértéke a külföldről származó pénzbeli, vagy vagyoni jellegű juttatás 25 százaléka.

C. Törvény az idegenrendészeti távoltartásról

Ennek lényege, hogy olyan szabályozást teremtsenek, amely megteremti az ország egyes területeiről való távoltartás szabályait olyan személyek esetében, akik Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit sértik. Ez az eljárás "idegenrendészeti távoltartás" név alatt futna. A távoltartás azokkal szemben rendelhető el, akik az illegális migránsok Magyarországra történő jogszerűtlen belépését és tartózkodását segítik, vagy akik ezen szervezeteket finanszírozzák.