Megbukott a Simicska-féle Index őrkutyája: nincs pénz az újságjára

simicska lajos
Vágólapra másolva!
Hatalmas bukással zárult az Index volt főszerkesztőjének a pénzgyűjtő turnéja, így nem valósul meg a Dudás Gergely által nagyon függetlennek mondott portál elindulása, ahová természetesen csak balliberális újságírókat vettek volna föl. A korábban saját magát a sajtószabadság őrkutyájának nevezett Dudás politizáló ötlete iránt nem volt túl nagy lelkesedés az internetes szférában, pontosabban sehol sem, mivel a tervezett összegnek csupán alig 10 százalékát tudta összekalapozni két hónap alatt. A határidő lejárt, újság - ahogy azt előre sejteni lehetett - nem lesz. 
Vágólapra másolva!

Óriási bukással zárult a Dudás Gergely, az Index volt főszerkesztője által tavaly novemberben elindított gyűjtés a Politis nevű új internetes újság elindítására. Dudás a tervezett 990 ezer euró, azaz mintegy

300 millió forint helyett csupán annak 12 százalékát, körülbelül 36 millió forintot tudott összetarhálni a két hónapon át tartó gyűjtés alatt,

de végül ehhez sem jut hozzá, mivel az eddigi támogatók visszakapják a pénzüket. A balliberális sajtó által óriási visszhanggal beharangozott gyűjtés tehát nem hozta lázba a híveket, pedig a Simicska-médián át a balliberális HVG-ig mindenhol turnézott Dudás.

Bodolai László, Simicska embere kézivezérléssel irányítja az Indexet Forrás: youtube.com

Az őrkutya

Bár Dudás korábban magát a média őrkutyájaként határozta meg, mégsem jött ki Bodolai Lászlóval, az Indexet tulajdonló alapítvány elnökével, mert rajta keresztül Simicska Lajos tulajdonos túlságosan bele akar szólni az Index tartalmába, ezért távozott a főszerkesztő.

Dudás az Index tulajdonosváltása után még vezércikkben dicsőítette a lap tulajdonosi jogait gyakorló, Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnökét.

A szóban forgó alapítványra a korábbi tulajdonos CEMP-től az arra opciós joggal rendelkező, majd tavaly áprilisban azt lehívó Simicska-cég, a Pro-Ráta Holding Zrt. ruházta át a tulajdonosi jogokat. Az alapítványt létrehozó Bodolai-cég, a Nanga Parbat élén az a Tóth Mariann áll, aki köztudottan Simicska embere. (De ott van a cég körül Simicska unokaöccse is, mint ügyvéd.) Bodolai egyébként egy interjúban arról beszélt, hogy benne látják - egyedüliként - az Index függetlenségének a biztosítékát. Világosan kiderült, hogy mennyire is független Bodolai.

"Simicska Lajos egykori alkalmazottja csúfosan megbukott" Forrás: EchoTV

Úgy lett volna független, ahogy a többi ballib lap

Dudás egyébként a portálja pénzgyűjtése során mindig hangsúlyozta, hogy nagyon független lesz. Egy kérdésre azonban elárulta, hogy például a nem balliberális Magyar Időkből senkit sem venne fel a szerkesztőségébe. Mivel a gyűjtés megbukott, így a balliberális táborból való felvétel is elmarad. Úgy látszik, nincs szüksége az embereknek egy újabb, magát függetlennek mondó, valójában persze balliberális "oknyomozó" újságra. Simicska egykori alkalmazottja tehát megmosolyogtatóan kínosan megbukott.