Thierry Baudet holland pártelnök: Orbán Viktor egy hős

Thierry Baudet
Thierry Baudet
Vágólapra másolva!
Alig néhány éve robbant be a holland nagypolitikába az FvD és vezetője Thierry Baudet, ma Hollandia második legerősebb pártjának mondhatják magukat. A fiatal politikus a 888-nak adott interjújában elismerően beszélt Orbán Viktor magyar kormányfő bevándorláspolitikájáról, és arról is, hogy náluk is léteznek Soros Györgyéhez hasonló "szörnyű" szervezetek.
Vágólapra másolva!

Thierry Baudet harmincas évei elején járó holland politikai gondolkodó, aki néhány éve döntött úgy, hogy a Fórum a Demokráciáért (FvD) nevű agytrösztjét párttá szervezi. Tavaly márciusba be is jutottak a holland parlamentbe, jelenleg pedig 15 százalékos támogatottsággal bírnak, ezzel pedig holtversenyben a második legnépszerűbbek.

Thierry Baudet Forrás: Facebook

A 888.hu-nak adott interjújában felelevenítette, hogy a pártosodás kapcsán az utolsó lökést az EU-Ukrajna társulási szerződésről szóló holland népszavazás adta, amelyet 2016 áprilisában tartottak. Ennek egyik szervezői voltak, a lényege pedig az volt, hogy kifejezzék a nem tetszésüket az Európai Unióval szemben, amiért az a hatásköreit vakmerően terjesztette ki. Mintegy két és fél millió adófizető járult az urnákhoz, túlnyomó többségük pedig a FvD álláspontjára helyezkedett, és nemet mondott a társulásra. „Én és a kampánycsapatom is úgy éreztük, hogy két lehetőség közül választhatunk. Vagy feladjuk a politikát és lemondunk mindenfajta változásról, vagy átlépjük a Rubicont és létrehozunk egy pártot" - fogalmazott.

A párt alapvetéseit úgy fogalmazta meg, hogy nagyon komolyan veszik, hogy megváltoztassák Hollandia és Európa politikáját.

Hozzátette, hogy ennek eredményeképp a civil társadalom szinte minden elemének igencsak meredek hanyatlását látható, legyen szó az oktatás színvonaláról, a tömeges bevándorlásról, a multikulturalizmusról vagy arról, hogy elvész a nemzeti önállóság Brüsszellel szemben.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol Orbán Viktor magyar miniszterelnökről, Baudet tömören úgy reagált, hogy meggyőződése szerint

Orbán Viktor egy hős, egy olyasvalaki, akit az egész nyugati világnak dicsérnie kellene.

„Ő azon nagyon kevés vezetők egyike, akik valóban meg akarják állítani a tömeges bevándorlást, amely ránk zúdul Afrika és a Közel-Kelet irányából" - emelte ki. Arról is beszélt, hogy meglátása szerint ez a helyes hozzáállás a problémához, a migránsokat meg kell állítani a határoknál, ha pedig átjutottak, vissza kell őket toloncolni. „Nagyon komolyan kell venni ezt a kérdést, és számomra úgy tűnik, hogy Orbán Viktor komolyan is veszi. Csodálom őt emiatt" - jegyezte meg.

A konzervatív filozófus, Roger Scruton oldalán Forrás: Facebook

A fiatal politikus szerint a hollandok többsége egyetért azzal, hogy a tömeges bevándorlást meg kell fékezni, csakhogy közben a társadalomra nagy nyomás nehezedik

a mainstream média, az intézményi rendszer, az egyetemek, az iskolák és természetesen a mainstream politikai pártok irányából.

Ennek kapcsán kifejtette, hogy Hollandiában ugyanúgy vannak "szörnyű" szervezetek, amelyek Soros György csoportjaihoz hasonlóak, és amelyektől a magyar kormány éppen megpróbálja "megszabadítani az országot".

Baudet mindenesetre pozitív a jövőt illetően, de figyelmeztetett, hogy most kell cselekedni. „Úgy vélem, hogy mindössze 10 évünk van, és ha most nem hozzuk rendbe a dolgokat, akkor vége. Egyszerűen túl késő lesz" - húzta alá.