Nyilvánosságra hozták a keresztféléves képzés ponthatárait

2018.01.24. 15:20

A keresztféléves képzés ponthatárait a www.felvi.hu oldalon lehet megtekinteni.

A felvételizők az e-felvételi felületén személyre szabottan is meg tudják nézni az általuk megjelölt szakok ponthatárait, és az elért pontszámaikat (a jelentkezések és ponthatárok menüpontban).

Akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről.
A besorolási döntést, amely tartalmazza majd, hogy ki melyik megjelölt képzésén érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt, január 25-től lehet letölteni, szintén az e-felvételiből, a Hivatalos iratok menüpontból. Erről e-mailben is értesítést küldenek majd.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez korábban eljuttatott tájékoztatása szerint a november 15-én lezárult felvételi eljárás során összesen 5390-en nyújtottak be jelentkezést a Felvi.hu honlapról elérhető e-felvételiben.

Illusztráció.Forrás: Dreamstime

Az első helyes jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzést 4659-en jelöltek meg, alapképzésre 666-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 65-en nyújtottak be kérelmet. Szintén az első helyes jelentkezések alapján 4441-en jelöltek meg állami ösztöndíjas mesterképzést, a többiek önköltséges képzési formára adtak be kérelmet.

A keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban állami ösztöndíjas formában csak mesterképzéseket hirdethettek meg az intézmények.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a műszaki és a gazdaságtudományi képzési területek szakjai voltak a legnépszerűbbek az első helyes jelentkezéseknél, függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtől.