Megbeszélést folytatott Emilia Müller bajor munkaügyi, szociális, családügyi és integrációért felelős miniszterrel tegnap Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Budapesten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleménye szerint a találkozón a felek a két ország családtámogatási intézkedéseiről, szociális juttatásairól, valamint demográfiai kérdésekről és a társadalmi felzárkózás kihívásairól egyeztettek.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárFotó: Polyák Attila - Origo

Egyetértettek abban, hogy

a családok támogatása és a társadalmi felzárkózás elősegítése kiemelt szerepet érdemel a kormányzati politikában.

Szó esett a migrációs válság kihívásairól is, különösen a szociális ellátások, az oktatás és az integráció területén. A felek közös állásponton voltak annak kapcsán, hogy a kölcsönös megértés mellett a keresztény kultúra és értékek megőrzése létfontosságú.Kiemelték az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem és a Hanns Seidel Alapítvány példaértékű szerepét a Bajorország és Magyarország közti hatékony együttműködésben.