Újabb inforrmációk láttak napvilágot arról a titkos találkozóról, amit a múlt héten rendeztek egy dunai hajón, ahol többek között Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Vona Gábor is jelen volt. A Ripost szerint megszületett az egyezség Simicska Lajos „vezérkari tisztjei” és az LMP társelnöke, Hadházy Ákos között az LMP finanszírozásáról. A társelnök, úgy tűnik, eladta a pártot az oligarchának. 

Múlt pénteken a legnagyobb titokban egy dunai hajón találkoztak a Simicska-birodalom első emberei és a függetlenségére mindmáig oly büszke LMP vezetői. Megszületett az egyezség, Simicskáék, anyagi és médiaelőnyökért cserébe, lényegében éppen úgy pórázra fűzték a pártot, mint korábban a Jobbikot.  

Ezen a hajón adta el végleg az LMP-t Hadházy SimicskánakForrás: Ripost

A paktum mintájául Vona Gábor és pártjának bedarálása és korrumpálása áll, sajátos, hogy az ügylet „táskás embere” éppen a magát korrupcióellenes harcosként álcázó Hadházy lesz. A Simicska-LMP paktumban pontosan meghatározták a szerepkörét is. Mivel a Jobbik kézi irányítását és „kistafírozását" tekintik példának, így hitelt érdemlőnek minősíthetők azok az értesülések, miszerint vagyonelemek átadására, a tiltott párfinanszírozás körébe tartozó módszerek – alulárazás vagy akár készpénzes támogatás – alkalmazására kerülhet sor - írta a Ripost. 

Bíznak benne, hogy nem buknak le

A portál értesülése szerint Vona Gábor végig aszisztálta a Simicska-LMP paktum megszületését, hasznos tanácsokkal szolgált, hogy az Állami Számvevőszék által leleplezett, 600 milliós bírsággal végződő plakátügylet csapdáit elkerülhesse az LMP. A paktum szereplői, Simicska Lajos és az LMP nyilvánvalóan abban reménykednek, hogy a választásokig hátralévő, alig több, mint 70 napban nem buknak le, az Állami Számvevőszék nem tudja leleplezni a tiltott pártfinanszírozást.

Sajtóértesülések szerint Simicska nem véletlenül Hadházyt választotta táskás embernek. Amint azt többen feltételezik, Hadházyt korábban is Simicskáék küldték a pártba azért, hogy előkészítsen egy ilyesfajta hatalomátvételt. Sokan állítják, hogy Hadházy már évekkel ezelőtt elköteleződött az oligarchának, akinek „fogott embere", ezért személyesen irányítja.

A Simicska-médibirodalom vezetői is ott voltak a titkos találkozónForrás: Ripost

Hadházy teljes felhatamazást kapott?

Az LMP társelnöke amúgy - nyilvánvalóan félve a lelepleződéstől -, a Simicska-paktum kapcsán a lassú beismerés módszerét választotta. Előbb csak annyit ismert el, hogy néhányszor találkozott Simicskával és fiával, aztán Magyar Narancs legfrissebb számában már azt is bevallotta, hogy Simicskával politikai kérdésekről, a közelgő választásokról is egyeztettek. Ebben az interjúban már azt is kénytelen volt bevallani, hogy az LMP vezetőségének megbízásából tárgyal Simicskával. Így nyilvánvaló, hogy a napokban megszületett paktumot is a párt vezetőinek tudtával kötötte meg.

Hadházy Ákos megállapodott a korábban általa is sokat támadott oligarchávalForrás: Ripost

A rövid pórázért, a kézi irányításért cserébe Simicska nemcsak anyagi támogatást, de teljes médiabirodalmának lehetőségeit is adja. A gondosan titkolt hétvégi találkozóra már meghívták a Hír TV Vona Gábort futtató médialakájait, de még a Zsúrpubi nevű jobbikos heccportál főszerkesztőjét is. (Ő afféle média-házibarátja Vonának, a nejével közösen is szerkesztget egy portálfélét) Máris telefonszámokat cserélgetett Hadházy a Hír TV szerkesztőivel, bemutatták a Reggeli Járat készítőinek is.

Mindannyian az LMP szolgálatába szegődnek a „rövid pórázért”, a párt függetlenségének feladásáért cserébe.Természetesen ott voltak a Paktumhajón az LMP sajtóügyekért felelős vezetői, sőt szóvivői is. Furcsa látvány nyújtottak Vona Gábor jobbján, Hadházyval együtt, különösen, amikor a titkos egyezség után egyenként elszivárogtak a helyszínről.

Vona Gábor is titokban távozottForrás: Ripost

Aztán néhány perc múlva, szintén egyedül, hogy senkit ne lehessen senkivel összekötni, jött Vona Gábor egyik "őrkutyája" is. Természetesen a Paktumhajón bemutatták Hadházynak...

Béres Ferenc Attila, Vona egyik legelszántabb médialakája. Ő a ZSÚRPUBI nevű propagandablog főszerkesztője. Szerződtette már az egykori reformkommunista megmondóembert, a Heti Hetes volt sztárját, Kéri Lászlót is. Most Hadházyt kell majd futtatniaForrás: Ripost
Farkas Kriszta a Hír Tv Reggeli Járat című műsorának vezetője, Vona egyik kedvence. Közvetlenül a Jobbik elnök után hagyta el a helyszíntForrás: Ripost

Megszülettek már az első gúnyrajzok is...

Forrás: Ripost

Mint arról korábban beszámoltunk, nemcsak Hadházy Ákos, de több LMP-s kulcsfigura is ott volt azon a gondosan titkolt, késő éjszakába nyúló egyezkedésen, ahol lényegében pénzért eladták, Simicska Lajos gyámsága alá helyezték az LMP-t. A találkozón tulajdonképpen megállapodtak az LMP vezetői Simicskával, hogy mennyi pénzt kapnak tőle. A Ripost leplezte le, hogyan korrumpálják saját pártjukat Simicskával az LMP-s vezetők.