Kivonult a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság Soros-tervvel foglalkozó üléséről, hiszen megjelent Szél Bernadett, aki korábban szoros kapcsolatban állt Soros-közeli szervezetekkel, többek között a bevándorlókat a hazai népességnél jobbnak tartó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesülettel és a Humanista Mozgalommal. A lépés nem volt váratlan a kormánypárt részéről, korábban Németh Szilárd, a párt alelnöke nyilatkozott erről.

Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke kijelentette, hogy az LMP-s Szél Bernadett jelenléte egy olyan ülésen, ahol a Soros-tervről, a Soros-hálózatról van szó, nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ezért nem járulnak hozzá a bizottság munkájához. Szél Bernadett Kövér László házelnökhöz fordul az ügyben, és szeretné, ha az igazságügyi bizottság is véleményezné a nemzetbiztonsági bizottságban történteket.

A Soros-közeli Szél Bernadett érkezik, a kormánypárti képviselők kivonulnak a nemzetbiztonsági bizottság üléséről.Forrás: MTI/Kovács Tamás

Miért vonult ki a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság üléséről?

Korábban megírtuk, hogy a Soroshoz köthető Humanista Mozgalmat és a bevándorlókat a hazai népességnél jobbnak tartó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületet  is megjárta az LMP társelnöke. Miután kiderült, hogy

Szél Bernadett több szálon is kapcsolható a dúsgazdag bevándorláspárti milliárdoshoz,

Németh Szilárd, a Fidesz politikusa pár napja azt mondta, hogy pártja kivonul a nemzetbiztonsági bizottság következő üléséről, ha Szél megjelenik ott. Németh azzal indokolta a döntést, hogy az LMP társelnöke kapcsolatban áll a Soros-birodalom bevándorlásszervező civil szervezeteivel, politikusként a bevándorlást és a kvótákat képviseli. Szél Bernadett egy Facebook-videóban úgy reagált az eltanácsolására, hogy ott lesz csütörtök reggel nyolckor a bizottsági ülésen, nem érdekli a Fidesz véleménye. Ezután a Híradó.hu több, egymástól független forrásból úgy értesült, nyomós nemzetbiztonsági oka van Németh Szilárdnak arra, hogy nem látja szívesen Szél Bernadettet. A hírportál úgy tudja, hogy egy konkrét nemzetbiztonsági jelentőségű ügy áll a bizottsági távoltartás mögött, és ez érzékenyen érinti az LMP miniszterelnök-jelöltjét. A Híradó.hu-nak több egymástól független rendészeti és kormányzati forrás is megerősítette, Szél Bernadett a migrációs válság közepén egy külsős szakértő munkatársat jelölt a nemzetbiztonsági bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel a múltjában: a Szél jelölte szakértő 1986-ban Kabulban, Afganisztánban született, korábban a MigSzol alkalmazottja, az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a fentiek ismeretében megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az alkalmazását ezért elutasította. A történetnek nem lett vége, a Híradó.hu további részleteket közölt, Szél Bernadett titokzatos afgán tanácsadójáról, Mirwais Jananról. Kiderült, hogy Mirwais édesapja valamilyen rejtélyes oknál fogva nem mehet be Afganisztán területére. Emellett arról is beszámol a hírportál, hogy korábban Mirwais egy per végén azt az elégtételt kérte a Morrisons nevű szórakozóhelytől, hogy a „hely rendezzen egy menekültbulit, ahova ingyenes lesz a belépés, és kifejezetten menekülteket várnak majd.” Ennek ellenére a Soroshoz köthető politikus ott akart lenni a nemzetbiztonsági ülésen.