Vona Gábor Allah mellett tett hitet

2018.01.25. 10:27

Vona Gábor, a Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt, török nyelven tesz hitet Allah mellett - derült ki abból a videóból, amit a Mandiner tett közzé. Vona korábban Európa utolsó reményének nevezte az iszlámot, valamint azt is közölte, nem ellenezné mecsetek építését Magyarországon. 

Vona Gábor, a Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt, török nyelven tesz hitet Allah mellett - derült ki abból a videónól, amit a mandiner.hu tett közzé.  A gyenge minőségű, vélhetően mobiltelefonnal készített felvételen Vona Gábor törökül beszél.

A Jobbik elnöke a következőket mondja: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól." A pártelnök Allah mellett hitet tevő mondatait üdvrivalgással fogadja a feltehetően török közönség.

Vona GáborForrás: Facebook

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Vona Gábor kijelentette, hogy a Jobbik alelnökével, Toroczkai Lászlóval ellentétben ő engedélyezné Magyarországon mecsetek építését, és az üldözött keresztényeknek sem biztosítana menedéket. Mint ismert a Toroczkai vezette Ásotthalom önkormányzata hozott egy rendeletet a mecsetépítés tillalmáról, de a Jobbik elnöke kihátrált polgármestere mögül. 

Pont egy évvel ezelőtt szállt síkra Vona Gábor amellett, hogy Magyarországnak el kellene fogadnia a brüsszeli kvótadöntést. El lehet gondolkozni azon, hogy kvóták alapján szétosszuk az Európai Unióban lévő migránsokat – mindezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke mondta az RTL Klubon. 

Az antiszemitizmus miatt fontos

„Az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében" – fogalmazott 2013 novemberében – nagy sajtóvisszhangot kiváltva – Vona Gábor törökországi látogatásán. A mondat csak azokat lephette meg, akik nem kísérték figyelemmel a magyar szélsőjobboldali párt külpolitikáját. Abban ugyanis kezdettől fogva kiemelt szerepet kap az iszlám országok irányába történő kapcsolatépítés. 

Az Irán-barátság és az Izrael-ellenesség, illetve az antiszemitizmus szorosan összefügg a Jobbik ideológiájában. Ez pedig Irán számára is nyilvánvalóan fontos kapcsolódási pont, hiszen az Európai Unió államaiban kevés (és egyre kevesebb) olyan jelentősebbnek mondható pártot találhat, amely partner lenne az Izrael-ellenességben és antiszemitizmusban, mivel a nyugati muszlimellenes szélsőjobboldali pártok jelentős része egyben izraelbarát is – írta korábban a politicalradical.cafeblog.hu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK