Orbán Viktor videóban üzent: Mindenki egyért, egy mindenkiért

2018.01.26. 11:52

Európa csak erős nemzetekkel lehet sikeres - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter még csütörtökön, a német, francia, olasz és brit előadók társaságában folytatott franciaországi kerekasztal-beszélgetésen. A visegrádi országok kormányfői pénteken tanácskoznak Budapesten. Orbán Viktor miniszterelnök ennek kapcsán a Facebook-oldalán közzétett egy videót, amelyben arra buzdít: mindenki egyért, egy mindenkiért.

Magyarország olyan európai integráció sikerében érdekelt, amely tiszteletben tartja a tagállamok nemzeti, alkotmányos identitását. Az Európai Uniónak biztosítania kell a tagállamok egyenjogúságát, elfogadhatatlan a kettős mérce alkalmazása. Törekedni kell az EU-s intézmények közötti egyensúly megvalósítására.

Magyarország nem támogatja a többsebességes Európa kialakítását - mondta Trócsányi László.

Mateusz Morawiecki lengyel, Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar kormányfő, valamint Andrej Babis cseh ügyvivő miniszterelnök a visegrádi országok kormányfőinek találkozójánForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszter kiemelte a visegrádi országok közötti együttműködés jelentőségét, amely a franciaországi kerekasztal-beszélgetéshez képest egy nappal később, pénteken kezdődött Budapesten. Hangsúlyozta, hogy Közép-Európának meghatározó szerephez kell jutnia az Európai Unió jövőjével kapcsolatos vitában.

Orbán Viktor miniszterelnök a találkozó kapcsán egy videót is közzétett.

A visegrádi országok kormányfőinek találkozója ezekben a percekben is tart.