Mutatunk egy kamu hírt Rékasi Károly fiáról

Vágólapra másolva!
Remek sztorit ütött össze magának a balos holdudvar péntekre, most éppen egy igazi celebkölyökből próbálnak meg szabadságharcost farigcsálni. Azt találták ki, hogy Rékasi Károly színész fiát azért vette elő a rendőrség, mert volt mersze diáktüntetni pénteken. Szép lenne, de sajnos nem. A kis Rékasi ugyanis még tavaly októberben összefújhatott egy önkormányzati épületet, amellyel százezres kárt okozott. Mivel a törvények egyelőre rá is vonatkoznak, ezért indult büntetőeljárás ellene, nem pedig a múlt heti, egyébként botrányosan gyenge verseléséért.    
Vágólapra másolva!

Ezzel a nagyon kemény történettel köszönt be még múlt hét pénteken a Diákparlament világra szóló tüntetésén Rékasi Zsigmond, Rékasi Károly színész fia, aki magát valamiért "Ziggynek" hívattatja. Úgy volt, hogy a színpadon slammelni (versrappelni) fog. Bár ne tette volna. Mindenesetre a produkció előtt drámai hangon bejelentette, hogy őt bizony próbálja visszafogni a rendszer, majd következett a már idézett történet a szétb*szódott mosdóról.

A kis Rékasi mára odáig jutott a paranoiájában, hogy teleordibálta a nyilvánosságot azzal, hogy őt bizony ezért a bűn rossz szerepléséért vegzálja a rendőrség.

Ugyanis az történt, hogy tegnap reggel "Ziggyt" a plüss mackó helyett négy rendőr ébresztette, akik két számítógépet is lefoglaltak tőle. Neki se kellett több, és egyből átlátta, hogy itt bizony állami retorzióról van szó az egy héttel korábban elkövetett bulika miatt.

- hívta fegyverbe híveit. Sőt, mára annyira felszívta magát, hogy kijelentette, hogy "nyílt megfélemlítésnek tartja a rendőrség intézkedését". Jó duma, de a valóság mégiscsak az, hogy Rékasi Zsigmondnak éppen elég büntetés volt, hogy arccal vállalta a múlt heti fellépését, szóval eszébe se jutott senkinek, pláne, nem a rendőrségnek őt tovább szankcionálni.

Valójában mindösszesen annyi történt, hogy a hírekkel ellentétben Rékasi "Ziggy" Zsigmondtól egyáltalán nem azért vették el a számítógépét, mert részt vett a diáktüntetésen, hanem azért, mert

a fiú ellen rongálás miatt eljárás indult, ugyanis még tavaly októberben graffitizésen kapták.

Rékasi Zsigmond tagadja, hogy ő lenne az elkövető. A számítógépét mindenesetre azért vette el tőle a rendőrség egy időre, mert a hozzá hasonló művésztinik jellemzően előszeretettel örökítik meg az alkotásaikat, vagyis a gépen bizonyítékok lehetnek. A rendőrség egyébként azt gyanítja, hogy a kis Rékasi fiatal kora ellenére már vagy tucatszor fújt össze különböző dolgokat. A konkrét esetben azzal vádolják, hogy tavaly októberben a Budakeszi Önkormányzat épületét és egy helyi iskola támfalát mázolta össze, ezzel mintegy 130 ezer forintos kárt okozva.

A legszebb csavar egyébként a történetben, hogy a rendőrségi házkutatási határozatot január 18-án állították ki.

Tehát éppen egy nappal korábban, mint a január 19-i diáktüntetés.

A kis Rékasit ez persze nem zavarja, és köti az ebet a karóhoz, hogy márpedig ő egy rettegett forradalmár, aki a felszólalásának issza most meg a levét. Ziggy szerencsére azért megnyugodhat, a jogi képviseletét természetesen Soros György TASZ nevű szervezete vállalta el. Jó kezekben lesz.

(Forrás: PestiSrácok és Mérce)