Már 66 ezer család vette igénybe a CSOK-ot

Novák Katalin
Vágólapra másolva!
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a XIV. Esküvő Kiállításon tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2015. júliusi indulása óta már 66 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK).
Vágólapra másolva!

Novák Katalin kiemelte, hogy a magyarok körében a CSOK egyre népszerűbb, évről évre többen igénylik, a támogatásra fordított összeg pedig már meghaladta a 180 milliárd forintot. Az Emmi államtitkára ismertette, hogy ezen a héten tárgyalta a családügyi kabinet a CSOK egyszerűsítésére vonatkozó javaslatokat. A további menetrendről elmondta, hogy a jövő héten a kormányülésen is előterjesztik ezeket, így nemsokára csökkenhetnek majd az otthonteremtési kedvezmény adminisztratív terhei. A program sikeressége már tavaly novemberben is látszott, amikor Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabineritoda parlamenti államtitkára beszélt arról, hogy mintegy 240 ezer embernek segített a családi otthonteremtési kedvezmény.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ismert, a CSOK mellett elindult a Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) is, amelynek legfontosabb eleme, hogy mostantól a magyar családok banki hitelezés nélkül, közösségi formában, akár 4,5 millió forintos állami támogatás mellett is finanszírozhatják új építésű lakásuk vásárlását.