A kifinomult stílusáról híres 444 "ótvaros kamuként" jellemezte a Fidesz plakátjait, mert szerintük Soros György soha nem mondott olyasmit, hogy lebontaná a magyar kormány által felállított kerítést. A Soros-blog végre megmutatta, hogy valóban létezik olyan, hogy alternatív valóság, és úgy tűnik, ők el is hiszik az általuk kreált világ minden elemét. Álhírgyártás a csúcson.

Ahogy megírtuk, a Fidesz bejelentette, plakátkampányt indít arról, hogy Soros György és az ellenzék együttes erővel bontaná le a kerítést. Több sem kellett a bevándorláspárti milliárdos lakájmédiájának, a 444 csapatának, pillanatok alatt összedobtak egy indulatos vezércikkszerű írást, amelyben a következő, tízpontos állításokat fogalmazták meg:

  • A legnagyobb gond ezzel a plakáttal az, hogy amit állít, az "ótvaros kamu".
  • A képen középen szereplő Soros György sem mondott soha olyasmit, hogy lebontaná a kerítést, sőt, pont azt szorgalmazta, hogy az EU hatékonyabban ellenőrizze külső határait.
  • Hazugok a plakátok.

Az elfogulatlanság látszatával egy pillanatig sem foglalkozó Soros-blog döbbenetes magabiztossággal szállította a féknyúzókat. Érdemes azonban azt is megnézni, hogy a 444 alternatív világán kívül mi a valóság!

A 444.hu csapata szerint a Fidesz plakátjaival az a baj, hogy "ótvaros kamu."Forrás: Pesti Srácok

Soros György, aki harcolt a kerítés ellen

Ha nagyon muszáj lenne választani, akkor a munka legszórakoztatóbb mondata talán az volt, hogy Soros György SOHA nem mondott olyasmit, hogy a határzárat le kell bontani. Ehhez képest a milliárdos üzletember a Bloomberg Business szerint 2015 októberében egyenesen azt mondta, hogy a mi tervünknek a menekültek védelme a célja és a nemzeti határok jelentik az akadályt.Ha a határ akadályt jelent a „menekültek védelme céljából", akkor a kerítés felállítása egész biztosan nem volt nyerő lépés Soros számára. A fenti gondolatait egy kicsivel megtoldotta, amikor egy esztendővel később a Die Weltben már arról próbált érvelni, hogy a migránsokba fektetett pénz meg fog térülni, és egyes EU-tagállamok (így Magyarország is) felesleges határkerítéseket emelve önző migrációs politikát folytatnak szomszédjaik számlájára. Ez a gondolat sem arról tanúskodik, hogy Soros óriási nagy rajongója lenne a magyar-szerb határra felállított kerítésnek.

Gyurcsány Ferenc a lebontott berlini falhoz hasonlította a határzárat

Gyurcsány Ferenc, bukott kormányfő sem fogta vissza magát, amikor a kerítés felállítását értékelte. Konkrétan ezeket mondta:

Teljesen értelmetlen hermetikusan lezárni a határt magyarlakta települések között.

Hogy véletlenül se értse félre senki a szavait, egy történelmi hasonlattal is élt: a lebontott berlini fallal hasonlította össze a magyar-szerb határon felállítani tervezett határzárat.

Európában a berlini fal a megosztottság, az elnyomás jelképe, és akik felhúzták, azok erkölcsileg a rossz oldalon álltak. (....) A DK szerint ezért szimbolikusan is elfogadhatatlan a tervezett kerítés. Ráadásul embertelen, mivel kizárja az üldözötteket, a menekülteket. A legrosszabb ösztönökre épít a kormány, amikor kerítést akar húzni a határra.

Vona Gábor szerint a kerítés alkalmatlan hazánk megvédésére

Vona Gábor színváltósba kapcsolt a téma kapcsán. Összevissza beszélt, és gyakran kifejezetten elszólta magát, például az Echo TV riporterének:

A kerítés az egy hatalmas bukás, azt gondolom a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére.

Szél Bernadett: fölösleges a kerítés, a bevándorlás nem probléma Magyarországon

Lehet, nem véletlen, hogy szövetséget akar kötni a két párt, hiszen a pontosan Soros György támogatta Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje gyakorlatilag egy az egyben átvette Vona meglátásait.

Most mondom, hogy ilyen kihívások lesznek végig ebben a században velünk. Ha elkezdünk riogatni, ha elkezdünk arról beszélni, hogy lezárjuk a határokat, azzal semmire nem fogunk menni.

Persze, hogy felesleges a kerítés, ha valójában nincs is menekülthullám, migránsok sincsenek. Mármint Szél szerint. Ugye, most már értik a Szél Bernadett-i iránymutatást?

Magyarországon a bevándorlás nem probléma, nincs menekülthullám – mondta az LMP társelnöke.

Az MSZP legalább őszinte volt

Bár a szocialisták ezúttal nem szerepelnek a Fidesz plakátjain (bár Karácsony Gergely már kicsit MSZP-s), ők voltak mondhatni a legőszintébbek, amikor a kerítésről kellett véleményt mondaniuk. Tóbiás József, akkori MSZP-elnök Gyurcsányhoz hasonlóan egy történelmi példát hozott fel. Úgy látszik a posztkommunista pártok és politikusaik a rendszerváltás után jó pár évvel már bátran nyúlnak a történelemkönyvekhez. A szocialista politikus ezt mondta:Európában nem felépíteni kell a szögesdrótot, hanem ahogy 25 évvel ezelőtt is, lebontani azt. A kormány döntése méltatlan ahhoz a Magyarországhoz, amely már egyszer egyesítette Európát.Ehhez az állásponthoz csapódott Botka László, az MSZP bukott miniszterelnök-jelöltje, akinek a témával kapcsolatos meglátásai szállóigévé és kampányelemmé nemesedtek: "természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen."

Soros blogja tehát megint hazudik

Gorka Sebestyén, Donald Trump amerikai elnök korábbi tanácsadójának ezek a gondolatai ugyan nem a kerítéssel kapcsolatosak, de mindenképpen idevágnak. A következőket mondta ugyanis:

A 444 egy radikális álhírterjesztő oldal.