A rákban meghalt szépségkirálynő drámai videóvallomása

2018.01.30. 14:46

Koller Katalin, egykori szépségkirálynő halálát tegnap hozta nyilvánosságra a férje. Katalinnál 2016-ban diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot. Egy két évvel ezelőtti interjújában Katalin részletesen elmondta, mi történt vele.

Koller Katalin először 2013-ban érzett a jobb mellében egy csomót. Elment a szentendrei mammográfiára, hogy megvizsgálják, akkor nem találtak semmit. 

Ilyen dolgokkal ne raboljuk egymás idejét, pontosan így fogalmazott a helyi főorvosnő, mert ilyen fiatalon általában nem alakulnak ki ilyen rosszindulatú elváltozások"- mondta Katalin egy interjúban 2016-ban. A volt szépségkirálynőt saját bevallása szerint valamennyire megnyugtatta ez, de nem teljesen, mert továbbra is érezte a csomót. Pár hónappal később eltűnt a jobb melléből, de nagyjából ezzel egy időben megjelent egy másik csomó a bal mellében. Azt mondta, akkor nem rohant a mammográfiára, mert azt hitte, ugyanolyan zsírcsomó, mint az előző, és a főorvosnőre sem volt kíváncsi.Az interjúban azt mondta, nem akarta, hogy újra azt éreztessék vele, hipochonder és feleslegesen rohangál orvoshoz. Nyilván ez rosszul esett, ezért sem akartam visszamenni- mondta a szépségkirálynő. Ezért inkább nem foglalkozott vele, ráadásul párjával ebben az időszakban szervezték az esküvőjüket, ami lekötötte a figyelmét. Fél évvel ezután, már férjezett asszony volt, amikor megint érezte, hogy feszül a melle. Akkor már a karja is fájt. Erre az orvosa azt mondta, valószínűleg megrántotta tánc közben.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ezután már köhögött, amin nem segített semmilyen gyógyszer. Akkor megint elment a háziorvoshoz, akinek akkor már gyanús lett a dolog. Megmutattam neki a karomat, és akkor kitapintotta a szalagokat és a nyirokcsomókat a hónaljamban, és érezte azt is, hogy duzzanat van a mellemben, ezért elküldött mammográfiára. Ott egyértelműen kiderült, hogy baj van.Innen tovább küldték aspirációs citológiára, amiből megállapították, hogy rosszindulatú az elváltozás. Azt, hogy valóban baj van, a CT mutatta meg. Nemcsak a mellemben volt daganat, hanem gyakorlatilag a teljes nyirokrendszerben, a májamban több daganat, zsúfoltan volt a májam tele daganatokkal, a legnagyobb azt hiszem, öt és fél centis volt, és a tüdőmön is rosszindulatú elváltozások jelentkeztek"- mondta Koller Katalin.

Elmondása szerint ekkor már nem ugyanazzal a főorvosnővel beszélt, mint korábban, pedig szívesen megmutatta volna neki, hogy mégis megtörtént az, amitől félt. Amikor kiderült, hogy rosszindulatú, nem ijedt meg, hanem arra gondolt, hogy rengeteg olyan ember van, aki meggyógyult a mellrákból.Akkor ijedtem meg, amikor kijöttem a CT-ből, és leült mellém a doktornő, megfogta a kezemet, és azt mondta, hogy egy nagyon kemény menet vár rám.Azt tanácsolta neki az orvos, hogy keressen alternatív megoldást. Ekkor tudta meg Katalin azt, hogy pontosan hány áttéte van és hol, és azt is, hogy a negyedik stádiumban van. Azt kérdeztem, hogy akkor most mi lesz a következő lépés, mit tudunk tenni a gyógyulás érdekében? Erre majdnem kiabálva azt válaszolta az orvos, hogy itt nem beszélhetünk gyógyulásról, csak kergetjük a daganatot, és mindannyian tudjuk, hogy ennek mi lesz a vége.Katalin úgy érezte, ebben a pillanatban kirántották a talajt a lába alól. Azt mondta, amikor elmentek, követte őket az onkológiai intézet egyik pszichológusa, aki könnyes szemmel ajánlotta fel a segítségét.

Forrás: Facebook/Koller Katalin

Ezután Katalin felkereste az egyik orvos ismerősét, aki bevallása szerint nagyon sok erőt adott neki. A szépségkirálynő az onkológusával is beszélt, aki megerősítette azt, amit korábban hallott a stádiumról és az áttétekről.Azt mondta, évekkel számolhatok, de nem tudja megmondani, hogy mennyi. Ekkor még az orvos nem tudta a biopszia eredményét, amiben az állt, hogy az egyik legjobban kezelhető szövetfajtája volt Katalinnak. Elkezdték a kemoterápiás kezelést. Ha csak a mellemben lett volna valami, elgondolkoztam volna a terápián, de ilyen előrehaladott stádiumban, úgy, hogy minden megvizsgált csontom áttétes volt, így nem gondolkodtunk rajta.A fiatal szépség elhatározta, hogy erős lesz, és bírni fogja a kemoterápiát. Végig jól bírta, elmondása szerint hányingere sem volt. Sokat segített neki a kineziológos és a pszichoterápia is.

Koller Katalin arról is beszélt, hogy a betegsége előtt stresszes alkat volt, és számított neki mások véleménye, az egész világnak meg akart felelni, és sokat őrlődött magában. Olyan ember voltam, akit ha megbántottak, akkor azt a sérelmet elraktam egy polcra, hogy a megfelelő pillanatban elő tudjam rántani.Akkor úgy gondolta, ezzel tudja megvédeni magát. Úgy gondolta, a betegsége alatt nagyon sokat fejlődött.

Az egész azért történt, hogy változtassak, mert rossz úton haladok.Katalin fontosnak tartotta, hogy az orvosi eljárások mellett alternatív megoldásokat is használjon. Eközben férje, Dávid végig mellette volt. Úgy tűnt, sikerülhet leküzdeni az áttétes rákot, mert három hónnappal a kemoterápia elkezdése után a CT vizsgálata negatív volt. Nem láttak elváltozást.Végig ott volt, fogta a kezem, a kemoterápia alatt is, végigkísért az összes procedúrán, ez is nagyon fontos körülmény, hogy az ember szeretve érezze magát és szeretve legyen."

A modellkedést továbbra is folytatta a Miss Hungary 2007 győztese. Kopaszon is készült róla fotósorozat, és nagyon tetszett neki. Szeretett volna édesanya lenni. Hivatásának érezte, hogy boldog legyen és másokon segítsen.

Ahogy azt már megírtuk, Katalinnak két éve rosszindulatú daganatot találtak a mellében. Az orvosok lemondtak róla, de ő nem adta fel. Az utolsó három CT-vizsgálata negatív lett, végül a gyilkos kór mégis legyőzte a szépségkirálynőt. A férje hétfőn hozta nyilvánosságra halálát. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK