Megmentették egy újszülött életét a mentősök

2018.01.30. 11:17

Szabolcs megyében két perces fájásokkal vajúdó kismamához riasztották a mentőt. Gyors vizsgálat után el is indultak a kórházba, de útközben beindult a szülés, és komplikációk adódtak. Az újszülött nem sírt fel, de hála a szakértő menősöknek, megmentették az életét - számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán.

Egy településről a kora esti órákban érkezett bejelentés, mely szerint egy terhessége utolsó napjaiban járó kismamának két perces fájásai vannak. A helyszínre azonnal indítottuk a legközelebb lévő kölcsei mentőgépkocsit és az orvosi ügyeletet, majd ahogy az ESET kocsi riaszthatóvá vált, ők is elindultak segítségül - írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. 

 A mentőgépkocsi gyors vizsgálat után el is indult a kismamával a helyszínről, hogy ha lehet, a kórházban szülessen meg a kisbaba és útközben csatlakozott hozzájuk az orvosi ügyelet éppen akkor, amikor a szülés beindult. A szülés komplikálttá vált, hiszen több probléma is adódott. Az ellátás közben érkező eset kocsival együtt három egység dolgozott tökéletesen együtt. Szükség is volt a szakemberek összhangjára, mert az újszülött nem sírt fel. A mentésben résztvevők szakmai felkészültségének köszönhetően az újszülött élesztése sikeresen végződött, a baba végre felsírt. Ellátás után az újszülöttet és édesanyját stabil állapotban adták át bajtársaink.