Kukac volt a mákos tésztában az iskolai menzán

Vágólapra másolva!
Tavaly októberben került nyilvánosságra az a videó, amit egy dunakeszi gimnázium diákja készített. A felvételen az látható, hogy egy, a menzán felszolgált mákos tésztában egy kukac mászik. Dunakeszi önkormányzata a Nébihhel közösen vizsgálatot rendelt el, amelynek eredményét a napokban közölték.
Vágólapra másolva!

Kiderült, hogy valószínűleg az ebéd mellé felszolgált szilváról mászhatott át a mákos tésztás tányérra a gyümölcsmolylárva.

– mondta el annak a diáknak az anyja, aki felvételt készített a kukacokkal teli ételről.

A Dunakeszi Önkormányzat és a Nébih egy hónapig vizsgálta, hogy a közétkeztetést ellátó Hungast Vital Kft. betartja-e a jogszabályokat, megfelelő módon tárolja-e a nyersanyagokat, illetve azok minőségét, és a tálalási körülményeket is.

A vizsgálat eredményét nemrég közölték, melyből kiderült, hogy bár minden szabályosnak tűnt, mégsem talátak mindent rendben a cégnél. Ötös skálán 3-as, 4-es értékeléseket kaptak, melyeket a konyhák karbantartásával és a dolgozók szakmai képzésével kezelni lehet - írta meg a Bors.

- írta közleményében az önkormányzat közleményében, melyben azt is kiemelték, hogy ha a szigorúbb követelményeket a Hungast Vital Kft. nem teljesíti, akkor felmondják a céggel kötött a megállapodást.

A cégnek ezentúl a bölcsődékben külön menüt kell készítenie, és a helyi idősek otthonába is az eddigi három helyett ötszöri étkezést kell biztosítani mostantól. A céget a Nébih fél éven belül ellenőrizni fogja.