Lopott állatok húsát adta el egy hentes

vöröshús, húskészítmény, felvágott egy hentespultban
Vágólapra másolva!
Lopott állatok húsát dolgozta fel és adta el egy 65 éves mezőberényi hentes. A férfi tanyájáról 600 kiló ismeretlen eredetű sertés-, marha- és birkahúst foglaltak le. Tavaly nyolc szarvasmarhát és 35 juhot loptak el a környező tanyákról, Bélmegyerről, Gyomaendrődről és Gyuláról. Ezeknek az állatoknak a többségét most megtalálták a mezőberényi férfinál. 
Vágólapra másolva!

A tanya udvarán vágták le az állatokat, aztán feldolgozták a húsukat, amelyeket később a 65 éves tulajdonos hentesüzletében árultak. A takarmány az ólak előtt állt halomban, a hústőkén kés és fenőacél, mellette gázpalackok – ilyen körülmények fogadták a Tények stábját a helyszínen.

A folyosón és a hűtőben is az ellopott állatok maradványai hevertek.

A tanyán összesen 600 kilogramm ismeretlen eredetű sertés-, marha- és birkahúst foglaltak le a rendőrök, akárcsak élőállatokat: 8 szarvasmarhát és 35 juhot, amelyeket bélmegyeri, gyomaendrődi és gyulai tanyákról lopták el korábban.

- mondta el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvívője, Vargáné Szombati Andrea.

http://tenyek.hu/belfold/254536_lopott-allatok-husat-arulta-a-hentes.html

A le nem vágott állatok nagy része visszakerült a tulajdonosokhoz, azonban egy részükről még nem derült ki, hogy pontosan honnan származnak, ezért azokat lefoglalták a rendőrök.

Most azt vizsgálják, hogy a férfi a tolvajoktól melyik állatokat vette át, illetve azt is, hogy ő maga is részt vett-e a lopásban.

Az idős férfit többrendbeli lopással, orgazdasággal és egyedi azonosító jellel való visszaéléssel gyanúsítják. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.