Elítélték a nagyfügedi szülőket, akiknek három gyereke vízbe fulladt

2018.02.05. 17:01

Tárgyalásról lemondásos eljárás keretében jogerősen egy év nyolc hónap felfüggesztett fogházra ítélte az Egri Törvényszék azt a nagyfügedi apát és anyát, aki a bíróság szerint felelős három gyermeke vízbe fulladásáért.

Mivel a háromrendbeli,

gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt bíróság elé állított élettársak beismerő vallomást tettek, a vádemelés előtt az ügyész, a védők és védenceik megállapodtak egymással, a bíróság tárgyalásról lemondásos eljárást alkalmazott.

A bíróság közleményében azt írja:

a szülők Nagyfügeden nevelték ötéves, hároméves és kétéves, valamint néhány hónapos gyerekeiket. A tavaly áprilisban az apa autóval úgy indult el otthonról, hogy előtte nem győződött meg arról, hogy élettársa megértette, hogy elmegy otthonról és a gyerekek felügyeletét átveszi.

A nő nem tudta, hogy az udvaron lévő három gyerek felügyelete egyedül rá marad, ezért bement a házba, hogy ellássa a legkisebbet, és csak negyedóra múlva kereste a nagyobbakat. Mivel nem találta őket, telefonált élettársának, aki azonnal hazatért és közösen kutattak eltűnt gyerekeik után.Később kiderült, hogy a felügyelet nélkül maradt kicsik a hálón keresztül a szomszédos telephelyre mentek, beleestek az elkerítetlen tűzivíz-tározóba és megfulladtak.