Szociális otthonból sikkasztottak

2018.02.05. 12:15

Vádat emeltek két nő és egy férfi ellen, akik több részletben sikkasztottak összesen 5 millió forintot egy szociális ellátást nyújtó otthonból. Volt, aki visszafizette a pénzt, volt, aki annak csak egy részét, és volt aki egy fillért sem.

A vádirat szerint az egyik nő pénzügyi referensként dolgozott az otthonban. A feladata az volt, hogy beszedje az otthon által nyújtott étkeztetésből és állatértékesítésből befolyt pénzt, majd azokat befizesse az otthon számlájára.

Egy idő után azonban a pénzt már csak beszedte, de be nem fizette. Így összesen 4 millió forintot szerzett meg, igaz ebből később – amikor minden kiderült - 1,1 millió forintot visszafizetett.

A sofőrként és anyagbeszerzőként dolgozó férfi ugyanebben az időszakban vett fel előleget az otthontól. A pénzzel azonban nem számolt el rendesen, havonta általában 10-15.000 forintot megtartott.

A másik nő feladatát az volt, hogy az otthon által működtetett bolt eladásából befolyt pénzt befizesse az otthon számlájára. Csakhogy egy részt ő is megtartott. Ő végül teljes egészében visszafizette a fél millió forintot, amelyet elsikkasztott.

Mindhármuk ellen eljárás indult.