A nagy visszatérés: Simicskánál újra klubtag a zsidózó, cigányozó jobbikos

2018.02.06. 12:50

Valóságos tömegek lélegezhettek fel január utolsó napjaiban, amikor közel két hónapos szünet után végre újra felbukkant Simicska Lajos tévéjében Magvasi Adrián. A Hír TV-nél valamiért ragaszkodnak hozzá, hogy a radikális Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egykori elnökségi tagját főszerkesztőként mutassák be a nézőknek, holott Magvasi a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje és választókerületi elnöke. De akad még itt más is, amit nem mondanak el a cukipárt üdvöskéjéről.    

Az Alfahír.hu főszerkesztője - egyszerűen csak így mutatta be Bodacz Balázs műsorvezető Magvasi Adriánt január végén a Hír TV-ben. A Jobbik propagandalapjának - az Alfahír mögött álló alapítvány 2015 és 2016-ban több mint 250 millió forint közpénzt kapott Vona Gábor cukipártjától - vezetője ezúttal is a "Főszerkesztők klubja" című műsorba kapott behívót, ahogy 2015 decembere óta szinte mindig.

Budapest, 2015. június 7. Magvasi Adrián, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőségi tagja, az Alfahír hírportál főszerkesztője beszél a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) Trianon-felvonulásán Budapesten, az Ötvenhatosok terén 2015. június 7-én. MTI Fotó: Marjai JánosForrás: MTI/Marjai János

Ezúttal viszont Magvasi főszerkesztő közel két hónapos (kényszer)szünet után tért vissza Simicska Lajos jobbikos oligarcha tévéjébe, és okozott ezzel minden bizonnyal csillapíthatatlan örömöt magyarok tízezreinek.

A nagy visszatéréssel csak egy baj van, egyébként ugyanaz, ami már korábban is problémás volt Magvasi futtatásában:

ő nem egyszerűen a jobbikos médiatér meghatározó figurája, hanem a Jobbik aktív politikusa. Ezt viszont valamiért nem reklámozzák Simicskáéknál.

Ráadásul Magvasit annak ellenére szerepeltetik továbbra is szimpla főszerkesztőként egy műsorban, hogy most már nemcsak a Jobbik budapesti választókerületi elnöke, hanem egyben országgyűlési képviselőjelöltje is.

Juj és hoppáForrás: Facebook

Arra a kérdésre, hogy vajon egy első vonalas jobbikos kádert, miért mutatnak be mezei újságíróként a Hír TV-ben, príma magyarázatot ad Simicska Lajos híres összeborulása a Jobbikkal. De van még itt néhány történet, amelyet szintén nem mondnak el Magvasi Adriánról.

Fiatal voltam, kellett a pénz

Az idén 30 éves főszerkesztőnek nem a Hír TV az első próbálkozása a médiával, de kétségkívül erre a legbüszkébb. Tényleg vicces, ahogy a különböző pártrendezvényeken úgy tünteti fel saját magát, mint a "Főszerkesztők klubjának állandó vendége", mintha ez valamilyen tisztség lenne. Az persze nem csoda, hogy a zsidózó és cigányozó Jobbikot most éppen cica- és kutyapárttá változtató Vona Gábor mellett, a 180 fokos fordulatra tökéletesen kapható Magvasi Adrián sem szívesen emlékszik vissza a múltra.

Pedig lenne mire.

Magvasi például nemcsak alapítója, hanem éveken át főszerkesztője is volt annak a Szent Korona Rádiónak (SZKR), amely ezer szállal kötődött a szélsőséges Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomhoz (HVIM). Nem véletlenül, hiszen Magvasit még 2003-ban a zsidózással leállni képtelen Zagyva György Gyula ismertette össze a radikális szervezettel, amelynek aztán 2006-tól egészen 2016-ig elnökségi tagjai is volt.

Zagyva és közte egyébként olyan szoros viszony alakult ki, hogy amikor előbbi a Magyar Szigeten életveszélyesen megfenyegette a Hetek két újságíróját, az ügyben indult nyomozás során Magvasit is kihallgatták.

Orosz Mihály Zoltán, Zagyva György Gyula és Magvasi Adrián - a három gráciaForrás: Facebook

Az SZKR volt az a hely, ahol Magvasi a már sokat emlegetett "Sin City" műsort vezette. Erről a műsorról írta meg egyebek mellett azt is a Mandiner, hogy hogyan zsidózott benne Apáti István még 2011-ben, de már mint a Jobbik országgyűlési képviselője. Következménye az előkerült hangfelvételeknek természetesen nem lett, annak ellenére sem, hogy a Jobbik állítólag néppártosodik.

A "Sin City" több olyan adása is elérhető a YouTube-on, amelyekben masszív zsidózás és cigányozás hallható, és amelyeket Magvasi Adrián szerkesztett.

Ezektől a kijelentésektől Magvasi egyszer sem határolódott el, sőt többször maga is hangosan nevetgélt az ilyen megjegyzéseken. Erre példa az a 2010-es felvétel, amelyen a "Magi" néven jelentkező műsorvezető azt a témát dobta be, hogy a kormánypártok támogatták Izrael uniós társulási szerződését. Erre fel össznépi zsidózás tört ki a stúdióban, az ott ülő Apáti István és Zagyva György Gyula egymást szárnyalták túl az antiszemita eszmefuttatásaikkal, Magvasi asszisztálása mellett.

Van egy kiválasztott nép, nekik mindent szabad, szent tehén. Felháborító, az a politika, amelyet Izrael folytat, az a megtestesült fajelmélet. Az ezt megszavazó honatyákban vajon fel merül-e, hogy mi lenne, ha az ő gyerekeiket támadnák fehér foszforral, vagy hústépő bombákkal? Nem, és kész. Ennyit kellett volna mondani az izraeli társulásra.

De annak is hangot adnak a műsorban, hogy "Orbán Viktor szolgaian megszavazta a szerződést, erre pedig csakis Izraelből kaphatott parancsot. Ennyit arról, hogy kik is irányítják a magyar külpolitikát."

Vona Gábort viszont egyöntetűen megdicsérték, mert remek hozzászólásában arra figyelmeztetett, hogy

az izraeli kivándorlók második legkedveltebb helye az USA után Magyarország. Őket semmi nem fogja megállítani, vesznek lakást, vesznek földet, lesz kaszinóváros, aztán mindenki mehet a sóhivatalba. Olyanokról beszélünk, akik sose tartották be az ENSZ-paktumokat. Vannak örökös kivételek.

A cigány szaga

Egy másik adásban Magvasi azzal a hírrel indít, hogy egy cigány férfi tiltakozva a Jobbik javaslata ellen "közrendvédelmi telep" feliratú ketrecbe zárta saját magát. "Ott van még?" - kérdeztek vissza nevetve Zagyváék. Azt mondják, hogy az ilyen hírek nyomán felszalad az ember vérnyomása, miközben "a sitten 60-80 százaléka az elítélteknek cigány".

Sin City után Hír TVForrás: Facebook

Zagyva kijelenti, hogy a témában tartani fog egy sajtótájékoztatót Miskolcon, és ha majd megkérdezik tőle, hogyan számolta össze ezt az arányt, azt fogja mondani, hogy

fajtajelleg alapján. 

Később arról beszélnek, hogy összeírták, a parlamenti frakciók közül melyik a legerősebb fizikálisan. Valaki megjegyzi, hogy szerinte az LMP a legerősebb az illata miatt. Mikor megkérdezik, hogy kire gondol, azt válaszolja, hogy Osztolykán Ágnes képviselőre. Hangos nevetés támad, majd elhangzik a kérdés, hogy 

csak azért mert cigány? Rasszista vagy!

Erre Magvasi annyit tesz hozzá: van ez így. Később szóba kerülnek az újságírók is, akik Zagyva szerint egy "beteges csürhét" alkotnak, és akik között felülreprezentáltak a homokosok. Az nem derült ki, hogy Magvasi mit gondol a kérdésről.

Persze ez az adás sem múlik el zsidózás nélkül. Magvasi arról beszélteti őket, hogy az ismert filozófus, Tamás Gáspár Miklós (TGM) konfliktusba került a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA). Elmondják, hogy TGM-nek diplomája sincs, az MTA-n pedig először novemberben látták dolgozni.

Tipikus zsidó tempó, majd elmondhatja a véleményét a 168 tórában.

Zagyva itt jelenti ki azt is, hogy ő csak azért nem fasiszta, mert nem olasz. De ha olasz lenne, fasiszta lenne. Magvasi a műsor zenei aláfestésére is nagy figyelmet fordított, ennek köszönhetően olyan egészen kiváló számokat is lejátszanak, mint a Radical Hungary "Dr. Martens" című nótája, amelynek a refrénje egészen pontosan a következő: "Beszél majd a cigánysor, kiről? Hohohohó, Dr. Martensról!".

Irán, kitörés, farkasok

Magvasi médiatérben tett mozgásai feltűnően egybe esnek a Jobbik törekvéseivel, mintha magára vállalná, hogy a párt politikai döntéseihez ő teremtsen nyilvánosságot. Nehéz másképp értelmezni azt a videóinterjút, amelyet Magvasi 2015 tavaszán készített az iráni nagykövettel, és amelyben egészen fura dolgok hangzanak el.

Magvasi megkérdezi például, hogy Irán ad-e pénzt a Jobbiknak? A kérdés nemcsak szokatlan, hanem a nonszensz kategóriája, a nagykövet azonban meglepő választ ad. Kijelenti, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság és a Jobbik álláspontja megegyezik Izrael agresszív politikájáról, és mindketten támogatják az elnyomott palesztin népet. A nézethasonlóság pedig alapot teremtett rá, hogy egyeztetések és tanácskozások folyjanak Irán és a Jobbik között. "Irán pénzt eddig nem adott a Jobbiknak" - mondja a nagykövet, majd hozzáteszi, hogy a Jobbik mindig is támogatta az iráni atomprogramot, amit köszönnek, és jó néven vesznek.

De Magvasi abba a fejtegetésbe is belemegy, hogy az Iszlám Államot a Nyugat hozta létre, hogy így hozzanak létre biztonsági övezetet a zsidó államnak.

A jobbikos képviselőjelölt egyébként maga sem idegenkedik a náci-nyilas romantikától, az 1945-ös budai kitörési kísérletet legalábbis nagy becsben tartja. Azt is tudjuk róla, hogy 2012-2013 között tagja volt a "Farkasok" névre hallgató félkatonai szervezetnek, amely ugyancsak a HVIM alá tartozott.

Pistának jó lesz

A kérdés már csak az, hogy túl azon, hogy Simicska Lajos, és így az ő tulajdonában lévő Hír TV is eljegyezte magát a Jobbikkal, a Főszerkesztők klubja tényleg nem talált alkalmasabb főszerkesztőt Magvasi Adriánnál? Vagy mi magyarázza, hogy egy vállalhatatlan médiafigurát, egyben pedig egy vállaltan jobbikos politikust ültetnek be hétről hétre újságírónak maszkírozva a stúdióba?