Vona Gábort palesztin esküvői tanúja vezette be az iszlámba

2018.02.06. 08:46

A Híradó.hu újabb részletet közölt Vona Gábor Jobbik-elnök törökországi látogatásából. Vona ebben arról beszélt, hogy palesztin esküvői tanúja révén kezdett el foglalkozni az iszlámmal. Ugyanezen a látogatáson készült, de egy korábban kiszivárgott videorészlet szerint a Jobbik elnöke hitet tett Allah mellett, és azt szeretné, hogy Magyarország kilépjen az EU-ból.

"Amikor összeházasodtunk a feleségemmel, akkor egy nagyon kedves barátomat választottam tanúul, és ő egy palesztin fiatalember volt. Az ő segítségével eljutottam Jemenbe, egy iszlám országba, ami egy szegény ország. De mégis azt láttam, hogy ezek az emberek sokkal boldogabbak, sokkal közelebb állnak Istenhez, mint mi ott Európában. És akkor elkezdtem foglalkozni az iszlámmal, elkezdtem olvasni az iszlám vallásról, elkezdtem megismerni nagyon sok szerzőt szúfi irányzatból is. Akkor rájöttem, hogy amit a nyugat-európai sajtó az iszlámról mond, és az iszlám országokról és a török népekről, az mind hazugság – idézte Vona Gábort a Híradó.hu.

A Jobbikon belül meglehetősen nagy botrányt okoztak a Vona-videók, amelyekben „valódi testvéreinek" nevezte a törököket. A Mandineren közzétett videó szerint a jobbikos pártvezér azt mondta, hogy a globalizmus sötétségében az iszlám az utolsó fénysugár.

Egy felvételen pedig arról beszélt, bízik abban, hogy Magyarország minél hamarabb kilép az Európai Unióból és a törökökkel fog össze.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK