Felmentették a mezőkövesdi tanárt, aki megbüntette tüsszentő diákját

Vágólapra másolva!
A bíróság végleg ejtette a vádakat azzal a tanárral szemben, aki megbüntetett két ötödikes diákot, amiért az egyikük letüsszentette a másikat, mire az lekevert egy hatalmas nagyot - írta meg a Bors.
Vágólapra másolva!

Hosszú jogi procedúra lett egy tüsszentésből egy mezőkövesdi általános iskolában.

2016 szeptemberében egy ötödikes fiú látványosan letüsszentette a társát, aki káromkodott egyet, majd nyitott tenyérrel tarkón vágta a tüsszentőt.

A tornatanár M. Gábor ezt észrevette, és megbüntette a fiúkat. A tüsszentőnek a kézilabdapályán kellett végigmennie háromszor oda-vissza,

nagyjából 120 métert békaügetésben.

Nándornak, osztálytársának pedig medvejárásban kellett ugyanezt a távot megtennie. A két fiú megtette, amit a tanár parancsolt nekik, de

a letüsszentett diáknak zúzódások keletkeztek a kezén, az ujjain vízhólyagok lettek.

Ezek közül néhány a gyakorlat közben kilyukadt, és felgyűrődött a bőre. A sérülések nyolc napon belül gyógyultak, de a szülők nem hagyták annyiban a dolgot- írja a Bors.

- mesélte a lapnak a sérült fiú anyja, Renáta, aki hozzátette, hogy ha a tanár bocsánatot kért volna, nem vitte volna bíróságra az ügyet.

- mondta az anya. A iskola igazgatója arra utasította a testnevelő tanárt, hogy

ne alkalmazza többet ezt a módszert.

A tanárt egyszer 2017-ben első fokon egy év próba időre bocsátották, később pedig felmentették ugyanebben az ügyben, de a gyerek szülei fellebbeztek a döntés ellen. A bíróság tegnap véglegesen ejtette a vádakat. A tárgyalás után a tanár elmondta a folyosón, hogy sajnálja a gyerekeket, de nem érzi magát bűnösnek.