Akasztáspárti a Jobbik békéscsabai jelöltje, ha fideszesekről van szó

Vágólapra másolva!
Még szinte meg sem száradt a tinta a Jobbik napokban nyilvánosságra hozott 2018-as országgyűlési listáján, a párt békéscsabai jelöltje gyorsan meghálálta a belé fektetett bizalmat: közösségi oldalán nyilvánvalóvá tette, hogy támogatná Mészáros Lőrinc és fideszesek felakasztását. A legkevésbé sem meglepő ez a megnyilvánulás Kocziha Tündétől, akitől soha semmi nem állt távolabb, mint a Vona Gábor pártelnök által erőltetett néppártosodás: Faludy György költőt lecionistázta, fél éve még betiltotta volna a Pride-ot és Gyöngyösi Mártonnal karöltve kényszerítette volna színvallásra zsidó származásukról a magyar parlamenti képviselőket. Elég furcsa ez a Jobbik-féle néppártosodás.
Vágólapra másolva!

Vannak dolgok, amiket egész egyszerűen nem lehet csak úgy magába fojtania az embernek. Feltehetően így volt ezzel Kocziha Tünde, a Jobbik békécsabai jelöltje, aki nem elég, hogy zsigerből gyűlöli a Fideszt, ennek kifejezetten szeret is hangot adni. Egy közepesen unalmas napon a pártközpont utasításának megfelelően posztolt egy teljesen ártalmatlannak tűnő, Mészáros Lőrinccel foglalkozó N1TV-s hírt. A műveletet látszólag tökéletesen végrehajtotta, csupán egy apróbb, alig észrevehető hibát vétett, ezt:

Egy ilyen eredeti felhívás nem maradhatott következmények nélkül, záporoztak a Fideszt és Mészárost anyázó kommentek. Bár a verseny erős volt, egyértelműen az alábbi számított a legerősebbnek:

Kocziha fantáziáját is megmozgatta a vehemens mondat, és egy lájkkal jutalmazta a hozzászólást –egyedüliként. Íme:

Kocziha Tünde akasztana Forrás: Facebook

Koczihának nem igazán fekszik a Vona-féle néppártosodás

Nehezen értelmezhető, hogy a kormánypártiak akasztását preferáló Kocziha hogyan kerülhetett rá a néppártosodással napi szinten kérkedő Jobbik 2018-as listájára. A párt békéscsabai jelöltjétől ugyanis semmi sem áll távolabb, mint a párt állítólagos új irányvonala.

Kocziha Tünde, akitől semmi sem áll távolabb, mint a Vona Gábor által erőltetett néppártosodás: melegek, zsidók és homoszexuálisok a céltábláján. Forrás: Origo

Nem igazán európai ember módjára fejezte ki magát, amikor 2009-ben Faludy Györgyről alkotott véleményt. A modernkori magyar irodalom egyik legismertebb költőjét nemes egyszerűséggel lecionistázta, és a magyar irodalom szégyenének nevezte. Kifogásolta, hogy egy október 6-i megemlékezésen elhangozhat egy diák szájából egy Faludy György-vers.

2013-ban sem mutatott még túl sok fogékonyságot a néppártosodásra az Atilla Király Népfőiskola korábbi, békés megyei referense, gárdisták segítségével szervezett tüntetést a zsidó képviselők listázását belebegtető Gyöngyösi Márton mellett Békéscsabán. Ekkor sem fogta magát vissza, beszédében kiemelte, hogy színvallásra kell kényszeríteni a magyar parlamenti képviselőket zsidó származásukról. Hozzátette, hogy részben színt vallottak, hiszen a Gyöngyösi-beszéd elleni tüntetésen egy színpadon szónokolt Rogán, Bajnai és Mesterházy. A rendezvény „egyik főszereplője" volt az a molinó, amelyen az állt, hogy „az izraeli törvények szerint le kell mondaniuk esetleges külföldi állampolgárságukról, és erről már értesítették az érintetteket." A felirat arra utalt, hogy a 2013 januárjában megtartott izraeli választásokat követően hét képviselőnek kellett lemondania az egyik állampolgárságáról. A megmozdulás végén bekérte a rendezvényt biztosító gárdistákat és "csendőröket", és megköszönte a munkájukat.

Kocziha Tünde Gyöngyösi Márton balján: szerintük listázni kellene a zsidó képviselőket a parlamentben. Forrás: Facebook

Zsidók, és a balliberálisok után a homoszexuálisok következtek Kocziha ellenség-listáján. A néppártosodás kellős közepén, egész pontosan hét hónapja a szabadszájú jobbikos politikus azt üzente, hogy ez volt az utolsó pride felvonulás Budapesten, 2018-ban betiltják azt.

Nem először akasztottak volna a jobbikosok

Ismert, tavaly év végén akasztással fenyegetett meg fideszes politikusokat a Jobbik által támogatott nagykőrösi polgármesterjelölt az interneten. Ábrahám Edit bejegyzésében nyomatékosította, hogy politikai ellenfelei a bitófán fognak lógni.

Ábrahám Edit: „A végén ti fogtok lógni... A bitófán!!!!" Forrás: Pesti Srácok

Később ugyan a bitófa szót törölte bejegyzéséből, de az üzenet így is egyértelmű maradt.