A szerdai és a csütörtöki havazás fennakadásokat okozott a nyugati országrészben, Vas és Zala megyében 18 településen még mindig nincsen áram.

Frissítés: Kora estére helyrehozták az áramszolgáltatást mindkét megyében.

Nincs áram Vas és Zala megye 18 településén. Az áramszünet, amit a hó okozott 1373 háztartást érint.

Az áramkimaradást az okozta, hogy erdős területeken a hó súlya miatt fák dőltek az elektromos vezetékekre a középfeszültségű hálózat több szakaszán. Több 20-25 méter magas fát kellett eltávolítani ahhoz, hogy az elszakadt vezetékek helyreállítását megkezdhessék a szakemberek. Munkájukat nehezíti, hogy erősen felázott erdős talajon kell közlekedniük.

Forrás: MTI/Varga György

Szerda késő estétől korlátozták a teherforgalmat a letenyei határnál, a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű járművekre rendelt el belépési tilalmat a horvát hatóság. A korlátozást csütörtök reggel feloldották, ezért a teherautók forgalma megint zavartalan.

Kisebb fennakadásokat okozott Zalában a csütörtök hajnalban újraindult havazás, folyamatosan dolgoznak az utak megtisztításán Vas megyében is.

Gosztola külterületén hajnalban egy személygépjármű elakadt a hóban és akadályozta a közlekedést. Zalaszentiván külterületén pedig árokba csúszott egy személyautó. A járműveket a tűzoltók segítségével állították vissza az útra, senki sem sérült meg egyik esetben sem.

Forrás: MTI/Varga György

Kidőlt fa akadályozta a forgalmat Pórszombat külterületén, Zalaegerszeg határában a Bazita és Gellénháza közötti úton, valamint a 75-ös főúton, Pölöske külterületén is. Az útakadályokat a tűzoltók távolították el.

Vas megyében az Őrségben, valamint Vasvár és Körmend térségében volt intenzívebb a havazás, a közútkezelő gépei folyamatosan dolgoznak, minden út járható.