Ezen a szakon az emberek lelkével foglalkoznak

2018.02.10. 09:38

Mivel foglalkozik valójában egy pszichlógus szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a gépészmérnök szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2017-ben 3 730 fő

volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Mekkora a kezdőbér?

A legegybehangzóbb számok a pszichológia alapszakról érkeztek, bruttó 250 ezer forintra lőtte be mindenki az induló fizetést.

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2016-os adatai alapján ezen a területen bruttó 252 088 forint az átlagbér.

De mit ad a képzés?

A képzés célja viselkedéselemző szakemberek képzése, akik a pszichológia tudomány elméleti alapismereteinek és alapvető módszereinek birtokában - szakmai vezetés mellett - alkalmasak a pszichológia alkalmazott ágaiban feladatok ellátására. A képzés során olyan készségeket és technikákat sajátítanak el, amelyek révén alapfokon képessé válnak az egyének, a csoportok és szervezetek megismerésére, illetve fejlesztésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

A képzési idő 6 félév, vagyis 3 év.