Várossá válásának 50. évfordulója alkalmából különleges eseménysorozattal ünnepel Siófok. Kulturális, zenei, és gasztronómiai programok teszik egész évben izgalmassá a Balaton legelevenebb városát.

Siófokot 1968-ban nyilvánították várossá. 

Siófok, víztorony.Forrás: siofok.hu

A jubileumi évfordulót különleges, tíz nagy rendezvényből álló programsorozattal ünneplik a déli parton. Pintér Tamás, a fő szervező Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatója az esemény kapcsán azt mondta, Idén a strandolás és a bulik mellett sok újdonságot, igazi családi kikapcsolódást ígér a város egész évben. A programsorozat szeretné megcélozni a városlakókat valamint a belföldi turizmus iránt nyitott, aktív pihenésre vágyó látogatókat is.

Tavasszal lesz a nyitóesemény, a Húsvéti Nyuladalom, amit idén már harmadik alkalommal rendeznek meg a város főterén március 30-tól április 2-ig.

Március utolsó hétvégéjén az egész család húsvéti kikapcsolódását garantálják az ingyenesen látogatható, formabontó programok. Napközben a terep a gyerekeké. Hagyományőrző és logikai játékok mellett az Alma együttes és Gryllus Vilmos dalaira szórakozhatnak.

Este pedig fellép a Republic, a Smile és 30Y.

Pünkösd hétvégén, május 18-21 között beindul az igazi balatoni szezon.

Plázs SiófokForrás: Plázs

A Pünkösdi Szezonnyitót új helyszínen, a siófoki Nagystrandon, a PLÁZS-on rendezik, hagyományteremtő céllal. Ez egy négy napon át tartó Balaton-parti buli lesz, amelyen minden rendezvény ingyenes. Pénteken Fenyő nagykoncerttel kezdődik, majd a Wellhello és Irigy Hónaljmirigy  következik.

Vasárnap este a Csík Zenekar nagykoncertje zárja a sort Szabó Attilával, Ferenczi Györggyel, valamint Karácsony János, Lovasi András, Kiss Tibor, és az 1ső Rackák közreműködésével.

A szervezők gondoskodnak arról is, hogy napközben se unatkozzanak a látogatók. A jubileumi év rendezvénysorozatának fő támogatója az MVM Zrt. Siófok célja, hogy a családok egész évben megtalálják itt a kedvenc programjaikat ezért folyamatosak a gyerekeknek és felnőtteknek szóló programok. A civil egyesületek, a Kálmán Imre Kulturális Központ, a BRTK Könyvtár valamint a PLÁZS, a Galerius fürdő, a Balatoni Hajózási Zrt., a Balaton-parti Kft. és a Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület is erre a különleges évre készül.