Videó: Orbán Viktor nosztalgiavillamoson a szerb miniszterelnökkel

Vágólapra másolva!
Ahogy arról már korábban az Origo beszámolt, pénteken került sor a magyar és a szerb kormány együttes kormányülésére, amelyről Orbán Viktor is közzétett egy videót a Facebook-oldalán. A két ország kormányai között fontos tárgyalások zajlottak gazdasági és politikai kérdésekben, amelyről már korábban írtunk. A magyar miniszterelnök Facebook-oldalán azonban az is kiderült, hogy Orbán Viktor a tárgyalások közötti szünetben egy nosztalgiavillamosról bemutatta Ana Brnabic szerb kormányfőnek az elmúlt években megújult Budapest főbb nevezetességeit is.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor köszönetét fejezte ki Szerbiának, amiért segített feltartóztatni a migrációt Magyarország déli határainál. Egyúttal megismételte:

szükség esetén Magyarországra lehet számítani Szerbia déli határainak megvédésében technikai vagy személyi közreműködés formájában.

Budapest, 2018. február 9. Orbán Viktor miniszterelnök beszél a magyar-szerb üzleti fórumon Budapesten 2018. február 9-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A magyar miniszterelnök elmondta azt is a pénteki találkozón, hogy bár

A kormányfő szerint egy stratégiai szövetség jöhet létre Szerbia és Magyarország között. A szerb fél kérése az volt, hogy ne csak a Vajdaságban, hanem attól délre is minél több magyar beruházás megvalósuljon. Mindezek a beruházások hozzánövesztik Szerbiát az EU piacaihoz – mondta Orbán Viktor.

Ana Brnabic szerb kormányfő köszönetét fejezte ki, hogy Magyarország teljes mértékben képviseli országa érdekeit Brüsszelben.

Orbán Viktor és Ana Brnabic szerb miniszterelnök a nosztalgiajáraton Forrás: Facebook

Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett videóban feltűnnek a pénteki látogatás legjobb pillanatai: A magyar miniszterelnök Ana Brnabicot körbevezette az Országházban, megtekintették a Szent Koronát, valamint a Parlament más nevezetességeit, és a nosztalgia 2-es villamosról bemutatta a szerb miniszterelnöknek az elmúlt években megújult Budapest főbb látványosságait is.

Íme, a videó: