Békéscsabaiak segítettek kárpátaljai magyar gyerekeknek

Bonnyai Sándor szeretetcsomagokat oszt Kárpátalján
Vágólapra másolva!
Cipősdoboz akciót hirdettek békéscsabai fiatalok még tavaly novemberben, hogy Ukrajnában, a háború viszontagságai között élő kárpátaljai magyar gyerekeket megajándékozhassanak, és méltó lehessen számukra az ünnep. Rengetegen segítettek nekik.
Vágólapra másolva!

Bonnyai Sándor és Bonnyai Anna hetekig szervezték a gyűjtést, és azt, hogy – ahogy hívják – a szeretetcsomagok eljussanak a gyerekekhez. Az akciót Karácsonyi Angyalok névre keresztelték el, a mostani már a harmadik volt. Végül

1332 ajándékcsomag gyűlt össze, ennyi rászoruló gyereknek tudtak örömet okozni.

Nem csak magánemberek, hanem mások mellett üzletek, oktatási intézmények és az evangélikus egyház is segített a szervezőknek. Békéscsabán és a megyében, de országszerte több helyen is, több mint 20 gyűjtőpontjuk volt. Csaknem 3000 km-t tettek meg a szervezők a gyűjtéstől az adományok kiosztásáig.

Bonnyai Sándor szeretetcsomagokat oszt Kárpátalján Forrás: Karácsonyi Angyalok

"A gyűjtést ki-ki a maga eszközeivel, lehetőségeivel segítette: valaki cipősdobozt készített, valaki pénzadományt küldött, (amelyekből közel 150 csomagot tudtunk elkészíteni), valaki egy egész iskolai, óvodai, munkahelyi közösséget mozgatott meg, valaki felajánlotta a kisbuszát, s valaki az iskolájának az alaksorát, amely a Karácsonyi Angyalok csomagolóközpontjává vált." – áll a szervező közleményében.

A csomagokat személyesen vitték el a kárpátaljai magyarok gyerekeknek, jutott az ajándékokból Bótrágy, Dimicső, Kisdobrony, Nagydobrony és Tiszaágtelek településekre is.