A bíróság 11 év 8 hónapra ítélte Sz. Lajost, aki 2016-ban megpróbálta ellopni B. Zsófia autóját. A fiatal lány ezt megpróbálta megakadályozni, belekapaszkodott az autóba. A férfi gázt adott, és bezuhantak az árokba. B. Zsófia a helyszínen meghalt - írja a Blikk.

A Gödöllői Járásbíróság 11 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte Sz. Lajost. A tárgyaláson B. Zsófia anyja is szót kért.

Azért jöttem el, mert szerettem volna látni a vádlottat, és szerettem volna bármit látni rajta, valami emberit, de sajnos ez illúzió volt. Csak a közönyt láttam. Senki nem engedheti meg magának, hogy elvegye egy ember életét. Naponta megbüntetem magát, de csak gondolatban, mert különben olyan lennék, mint ön. Olyan fájdalom jutott nekünk, amit egyetlen szülőnek sem kívánok - mondta a Blikk információi szerint az anya a bíróságon.

Én nem egy porszemet akarok látni, hanem a lányomat, akit mi felneveltünk tisztességgel. Maga az első tárgyaláson felajánlotta az életét, és én most igenis kérem az életet, de tudjuk, hogy ezután csak a csönd marad. Igazából nem is kérem az életet, hiszen ilyen élet senkinek sem kell- fejezte be a megölt lány anyja, aki végig Sz. Lajos szemébe nézett.

Sz. Lajos is megszólalt az utolsó szó jogán: Teljes mértékben elítélem a cselekedetemet. Igaza van a szülőnek, hogy ilyet tenni nem lehet. Teljes szívemből sajnálom, ami történt. Abban bízom, hogy olyan büntetést kapok, ami igazságos. Tisztában vagyok azzal, hogy bűnözővé lettem azáltal, amit tettem. A legjobb szó a tetteimre, hogy nem voltam képben a történtek alatt- mondta a férfi.

Ahogy azt az Origo megírta, 2016-ban a fiatal B. Zsófia hazament a gödöllői otthonába. Amikor az autójával megállt, hogy kinyissa a kaput észrevette, hogy valaki beült a kocsijába, és megpróbál vele elhajtani. Zsófi odarohant, és belekapaszkodott az autóba. Sz. Lajos gázt adott, és egy hirtelen kormánymozdulattól az autó beborult az árokba, maga alá temetve Zsófiát, aki a helyszínen meghalt. Sz. Lajost egy nappal később fogták el a rendőrök.