Azon kaptuk Fekete-Győr Andrást és Soproni Tamást, hogy fapofával hazudnak

2018.02.14. 08:59

Az Y generációs viccpártról januárban derült ki, hogy Fekete-Győr András elnök és Soproni Tamás alelnök egymás torkának estek. Utóbbi azon törte magát, hogy átvegye a Momentum vezetését, Fekete-Győrt pedig megbuktassa. Hogy mentsék a menthetőt, mindketten tagadták a híreket, és azt állították, hogy tökéletes a belső összhang. Még szép, hogy kamuztak.

A Momentum súlyához képest indokolatlan, az agyonsztároltsága miatt viszont érthető botrányt váltottak ki a balliberális oldalon azok a januári hírek (itt és itt), hogy az egyszázalékos viccpártban puccs készül, Soproni Tamás alelnök pedig megbuktatná Fekete-Győr András elnököt.

Soproni Tamás és Fekete-Győr András éppen előadják, hogy országos cimborákForrás: Facebook

A Momentumnak az amúgy is kaotikus helyzetében - népszerűtlenség, sorozatos lemondások, fejetlenség, befuccsolt kampányok - nem hiányzott egy újabb balhé, ezért minden lehetséges módon igyekeztek eltagadni a valóságot. Így aztán azt kommunikálták, hogy minden a legnagyobb rendben, aki pedig mást állít, az hazudik, és a "kormányzati propagandát" terjeszti.

Az "egymás tenyeréből evő Fekete-Győr és Soproni" idill terjesztéséből mindkét momentumos pártvezető vastagon kivette a részét, kis túlzással egymásnak adták a kilincset a tévéstúdiókban. Papp Gergő kiugrott kommunikációs igazgató kiszivárgott és egyben rendkívül súlyos állításokat tartalmazó leve kapcsán (január 17-én) Soproni Tamás a Hír TV-ben egyenesen azt szajkózta, hogy a Momentumban nem áll a bál, nincs hatalmi harc, csupán sértődött emberek vagdalkoznak.

Fontos részlet, hogy Soproni Tamás Simicska Lajos csatornáján, mint alelnök nyilatkozott.

Soproni Tamás, a Momentum alelnöke 2018. január 17-én a Hír TV-benForrás: Origo

Fekete-Győr néhány nappal korábban (január 8-án) ugyancsak a Hír TV-ben kötötte az ebet a karóhoz, hogy a Momentum szétesését csak a propaganda híresztelni, pedig béke van, és egyedül az Origo akarja elhitetni, hogy ég a ház.

Ez a kijelentés amúgy Soproni tolmácsolásában aznap az ATV műsorában is elhangzott. Alelnöki minőségében úgy fogalmazott, hogy az Origo "álinformációkat közöl".

Soproni Tamás, a Momentum alelnöke 2018. január 8-án az ATV-benForrás: Origo

Sőt, Soproni január 17-e délutánra odáig jutott, hogy az Atv.hu-nak azt fejtegette: semmiféle belső feszültség nincs, az elmúlt hetek pedig bizonyították, hogy "Andrással" teljes összhangban dolgoznak.

Nem azzal foglalkozunk, hogy belül rugdossuk egymást, mint más pártok vezetői.Majd hozzáfűzte, hogy "abszolút jól dolgozom Andris mellett".

Úgyis kiderül

Nem először kapjuk hazudozáson a Momentumot, de az év elején előadott, több héten át tartó elnök-alelnöki koprodukció tényleg egészen pofátlanra sikeredett. Ezt azért merjük állítani, mert az Origo a napokban hozzájutott Soproni Tamás még december végén írt leveléhez, amelyben lemondott a Momentum alelnöki tisztségéről. Az ok: kibékíthetetlen értékrendbeli különbség Fekete-Győr és közte.

Az írás megmaradForrás: Origo

Tehát, miközben Fekete-Győr és Soproni kórusban kántálták, hogy "béke van", "nem áll a bál", illetve, hogy "teljes az összhang", és "kiváló a közös munka", addig

a valóságban az elnök és az alelnök viszonya úgy megromlott, hogy utóbbi inkább bedobta a törölközőt.

Soproni ráadásul annak ellenére futtatta magát továbbra is alelnökként a híradásokban, hogy akkor már közel egy hónapja nem is volt alelnöke a Momentumnak. Viccpárt, viccemberekkel, éppen az LMP-nek való.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK