Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Felvételi 2018

E-sport kurzussal várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem. De a Szegedi és Pécsi Tudományegyetemek is küzdenek az elsőéves programazó informatikusokért. De mivel foglalkozik valójában az, aki erre a szakra jelentkezik? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Időjárás

Kedden borult idő lesz többfelé havazással, havas esővel, a Tiszántúlon esővel - írja a Köpönyeg.hu. A magasabban fekvő tájakon 10 cm körüli friss hó hullhat. Az ÉK-i szél megélénkül. Reggel 0, délután +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán marad a borús idő további csapadékkal: a Tiszántúlon folyékony halmazállapot valószínű, míg máshol továbbra is hullhat a hó, havas eső. Erős lesz az ÉNy-i szél. 0-5 fok ígérkezik délután.

Csütörtökön nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A reggeli -5, 0 fokról +1, +7 fok közé enyhül a levegő.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak elvétve fordul elő. +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétvégén tovább erősödik a nappali felmelegedés: 4 és 10 fok között alakulhat a csúcsérték. Szombaton kevesebb, vasárnap több felhő ígérkezik.

Boldog névnapot!

Február 13. az év 44. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 321 nap van hátra.

Ma az Ellákat köszöntjük.

Az Ella női név, mely az -ella végű magyar nevek (például Gabriella, Petronella) önállósult beceneve, illetve több név önálló német rövidülése (Eleonora, Elisabeth, Elfriede, Erla, Helene stb.) Az angol nyelvben a germán Alia névből származó, önálló névként tartják számon, ennek jelentése: minden(ség).

Heti mozipremier

  • Fekete Párduc
  • Ősember - Kicsi az ős, de hős!
  • Valami Amerika 3
  • Foxtrott
  • The Workshop