Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, hasonlóan jobbikos kollégájához örökösen keresi az útját, és mindig úgy forog, ahogy az aktuális érdek – azaz a pénz és hatalom megszerzése - azt megkívánja. A Pesti Srácok által megkeresett pszichológus azt mondta, hogy Karácsony az egoista politika megtestesítője, minden csak a saját karrierjéről szól, és nem törődik sem a szövetségesekkel sem a választókkal. Utóbbi egy miniszterelnök-jelölt esetén kicsit problémás. Karácsony bár "kifelejtette" önéletrajzából, az Origo megtudta, hogy 2006-2009 között, tehát a Gyurcsány-érában a Miniszterelnöki Hivataltól több mint 21 millió forint megbízást kapott családi vállalkozásán, a Social Report Bt.-n keresztül. Mindeközben az álláshalmozó Karácsony a Medián kutatási igazgatója is volt, amely cég, hogy, hogy nem szintén a Miniszterelnöki Hivataltól - Karácsony másik munkahelyétől - kapta a legtöbb megbízást, több mint 700 millió forintot. Ezek után nevetségesen hatott, hogy Karácsony az egykori munkaadóját, Gyurcsányt kritizálta, hiszen végigasszisztálta annak országrontó tevékenységét, és keresett is abból busásan. 2009-ben aztán átigazolt a Gyurcsányt feljelentő LMP-be, és szembeköpte egykori gazdáit. Majd újra visszatért hozzájuk 2014-ben, eljátszva,  mintha ez nehezére esett volna. Ekkor épp az Együtt-PM szövetség színeiben. Így elárulta az LMP-t is, hogy ezzel polgármester lehessen Zuglóban. 2017-ben aztán keresztüllépett az Együtt-ön is, hogy Botkát hátbadöfve végül az MSZP miniszterelnök-jelöltje lehessen. Szép történet. Soros György kedvencének útja Gyurcsány milliótól az LMP-n és más pártcsoportokon át az MSZP-ig és az MSZP végképp esélytelenné tételéig. Egy még baloldali mércével mérve is elképesztően köpönyegforgató politikus karrierje.
Vágólapra másolva!

Sokmilliós megbízás a Gyurcsány-kormány Miniszterelnöki Hivatalától

Karácsonyt nem csoda, hogy saját oldalán, a baloldalon is utálják, hiszen köpönyegforgatásból már fiatalon sportot űzött. Karácsony Gergely egy szabolcsi kistelepülésről, Nyírtassról származik. Innen ment egyetemre Budapestre, ahol az ELTE Társadalomtudományi Karán szociológus diplomát szerzett. A honlapján elérhető önéletrajzában az alábbiak szerint számol be az életének az ezt követő időszakról:

És itt most álljunk meg egy pillanatra. Az Origo információi szerint az igazság ehhez képest úgy szól, hogy

miközben Karácsony Gergely kutatási igazgató lett – tehát lényegében a második ember a cégnél - a Gyurcsány-kormány közpénzeivel kitömött Medián Közvélemény-kutató Kft.-nél, mindaddig saját, családi vállalkozásával - a Social Report Bt.-n keresztül - is jelentős összegeket vágott zsebre a Miniszterelnöki Hivatal Koalíciós Koordinációért Felelős Politikai Államtitkárságától.

Ezt az „aprócska részletet" persze kifelejtette az önéletrajzából a "tisztakezű", "korrupcióellenes élharcos" Karácsony. Na de lássuk részletesen a fentieket.

A Social Report Bt.-t még 1999-ben alapították Karácsonyék, a cég fő tevékenysége Piac- és közvélemény-kutatás volt. 1999-2003 között a cég első vezető tisztségviselője Karácsony Orsolya, Karácsony Gergely testvére volt. 2003-ban aztán átvette a stafétát Gergely, aki egészen 2014. november 11-ig viselte ezt a tisztséget, és mivel bt.-ről beszélünk ugyanezen idő alatt a cég beltagja is volt. Azaz Karácsony Gergely végig irányította a céget a Gyurcsány-érában (Karácsony a cég ügyvezetését, valamint a beltagszerepkört később Temesvári Szilviára, a Párbeszéd pártalapítványának a kurátorára bízta távozását követően. A kültag személyét sem bízta a véletlenre, mert 2003-2004 között a testvére, Karácsony Orsolya volt a kültag, majd 2004 óta a felesége Kiss Virág a bt. kültagja.)

Összefoglalva tehát a Social Report Bt. alapításától fogva Karácsony és családja érdekeltségébe tartozott. Érdekes, hogy a cégadatok szerint 2002-ben volt utoljára bevételük, holott, mint tudjuk, a Gyurcsány-kormány Miniszterelnöki Hivatalától számos megbízást kapott a Social Report.


Nos tehát a cég 2006-2009 között 10 alkalommal kapott megbízást Gyurcsány miniszterelnöki hivatalától, azon belül is a Koalíciós Koordinációért felelős Politikai Államtitkárságtól. Ekkor az államtitkár Horn Gábor SZDSZ-es politikus volt. A rendelkezésünkre álló dokumentumok szerint Karácsony cégének a feladata volt:

Majd 2008-ban a kialakuló kormányválság idején is kapott feladatokat, méghozzá a

A fenti bizalmas feladatokért 21 és fél millió forint ütötte Karácsony markát, amiért közvetlenül a miniszterelnök alatt álló Miniszterelnöki Hivatal államtitkárának, az azóta mindent tagadó és függetlenobjektív Horn Gábor rendelkezésére kellett állnia.

Karácsony a Gyurcsány-korszak egyik nagy nyertesének a Medián Közvélemény-kutatónak a kutatási vezetője volt egyidejűleg

Ha ez nem lenne elég, fontos azt is külön megemlíteni, amit már fentebb leírtunk, hogy Karácsony 2007-2010 között a saját cégével végzett munkájával párhuzamosan a Medián Közvélemény-kutató kutatási igazgatója volt, és amely talán a legsikeresebb időszaka volt ennek a cégnek, hiszen a szocialista-liberális kormányok állandó megbízottja volt ez a közvélemény-kutató cég. Bár a HVG alapján az Alfahír is azt írta még 2012-ben, hogy a

A mi számításaink alapján a Medián még több állami megbízási díjat tehetett zsebre a Gyurcsány-korszakban. Nem meglepő módon a legtöbb megbízást a Karácsony által vezérelt közvélemény-kutató cég a másik munkahelyétől - ahol ugye a saját cégével a Social Reporttal volt érdekelt – a Miniszterelnöki Hivataltól kapta.

Érdekes dolgok ezek, ugye? Karácsony egyik munkahelye megbízza több mint 700 millió forinttal a másikat. Mit szólna ehhez a ma már tisztakezű, korrupciós önkormányzati megbízottat igénybe vevő, ligetvédő polgármester? Hogyan tudja ezt megmagyarázni?

Karácsony Gergely - Nemet a lopásra... Forrás: 888.hu

Így tehát Karácsony szépen maga is végigasszisztálta Horn Gáborral kéz a kézben az ország tönkretételét. Ez különösen azért vicces, mivel 2012-ben már képmutatóan úgy nyilatkozott, hogy

és 2014-ben az összefogás és a közös listáról történő megegyezés után ugyanez a Karácsony úgy nyilatkozott az egykori munkaadójával történő megegyezésről, hogy

Nemrégiben is kritizálta Gyurcsányt, amikor azt mondta, hogy Gyurcsánynak politikai felelőssége van a 2006-os események tekintetében, és az, hogy most ilyen a helyzet a baloldalon, nagyban az ő felelőssége.

Érdekes, hogy amikor ugyanez a miniszterelnök busásan fizetett neki és az érdekeltségébe tartozó két cégnek, nem volt még vele problémája, és kitartott Gyurcsánnyal a végsőkig, annak 2009-es bukásáig.

Gyurcsány Ferenc 2017. május 1. DK Forrás: Csudai Sándor - Origo

A Social Report még 2009-ben is kapott megbízásokat, ahogy a Medián is.

Ezért is nagyon nevetséges, hogy 2017-ben már úgy magyarázkodott az unicumos megjegyzés miatt hogy

ez egy nagyon éles és szimbolikus, a politika lényegét jelentő alapvető véleménykülönbség közte és Gyurcsány Ferenc között, és bár lehet, hogy nincs igaza, de ez az ő politikai identitásának egy igen fontos része. Indoklása szerint éppen ezért kellett az Unicum is: mert máshonnan jönnek, és másként élik meg ezeket az előzményeket, mást gondolnak ilyen kérdésekben


Valójában pedig megállapítható, hogy pontosan ugyanonnan jönnek mindketten, 2010 előttről, amikor tönkretették az országot.

Karácsony, bár utólag kritizálja Gyurcsányt a 2006-os események miatt, gond nélkül ott maradt mellette 2006 után is, és tömte a zsebét.


A fentiek tekintetében érthető, hogy miért nem akar többet mesélni életének ezen szakaszáról, és egy huszáros vágással abba az irányba tereli a CV-jét, hogy 2009-ben megkeresték az LMP-től. Hát ez volt Karácsony első árulása.

Karácsony második nagy árulása, avagy az Együtt 2014

Karácsony második nagy árulása az volt, amikor 2013-ban kilépett - akkor már frakcióvezető-helyettesként – az LMP-ből, hogy összefoghasson a szocialistákkal, és megcsinálják az Együtt 2014-et Bajnai vezetésével. Vagyis ugyanazokkal a szocikkal, akiket ő elvileg „utált".


2014-ben aztán a baloldal teljes támogatottsága mellett megválasztották Zugló polgármesterévé, ahol olyan jeles személyiségek támogatták a kampányát mint „Gotti" a rapper, aki azóta bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt került bíróság elé. Gotti azzal akadt a nyomozóhatóságok horgára, hogy útleveleket hamísított, árult, és ezeknek a lezsírozása érdekében köztisztviselőket vesztegetett meg. Madarat tolláról...

A kétes zuglói ügyletekről is sokat lehetett olvasni, különösen a zuglói országgyűlési képviselő, Tóth Csaba kapcsán, azonban ezekre a későbbiekben fogunk visszatérni.

Karácsony hátba döfte Botkát, és az Együttön is keresztüllépett, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen

No de térjünk vissza a vezérfonalhoz, Karácsony árulásaihoz. Hogy lett ebből a határozatlan, hajlékonygerincű „plakátfiúból" – az Átlátszó megfogalmazása – az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Miután Karácsony tavaly áprilisban kijelentette, hogy ő a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje lesz, mindenki értetlenül állt, hiszen akkor még Botka László vezette a szétesőben lévő baloldalt, mint az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Hogy lássuk emberünk saját körein belüli gátlástalanságát, emlékezzünk vissza egy pillanatra arra az augusztusi délutánra, amikor Karácsony Botka Lászlóval – még MSZP miniszterelnök-jelölttel – tartott közös sajtótájékoztatót tavaly Szegeden,

és ahol azt nyilatkozta az akkor már láthatóan MSZP-s késekkel a hátában nyilatkozó Botka mellett, hogy

Botka és Karácsony látszatbarátsága Forrás: Népszava - Adam_Molnar

Na persze, vélhetően jól sejtette, hogy hamarosan Botka le fog mondani a jelöltségről, és átveheti a miniszterelnök-jelölt székét. Utólag el is ismerte, hogy már ekkor megkeresték a szocialisták.

Nem meglepő módon, két hónappal később, 2017 októberében be is következett Botka bukása.

Karácsony tehát – mint már a PM miniszterelnök-jelöltje – jó farizeus módjára, lökött egyet még Botkán a szakadék felé vezető úton, miközben persze megveregette a vállát, és partnerségéről biztosította a szegedi polgármestert.

Decemberre ki is derült, hogy Karácsony az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje lesz.

Ezt követően persze már kritizálta Botkát, hogy nem kötött szövetséget Gyurcsánnyal, hiszen elmondta, hogy „nincs értelme szerinte olyan összefogásnak, amiben nincs benne Gyurcsány és a DK."
A fentiekhez hozzáfűzni bármit, szükségtelen.

Kiszúrt az azóta nőveréssel lebukott Juhász Péterrel is

Időközben azért persze kibabrált a 2017 októberében még szövetséget ajánló Együtt-tel is. Az Együtt ugyanis együttműködést ajánlott a Párbeszédnek, amelyre hogy, hogy nem a Párbeszéd is rábólintott, és az azóta a nőveréssel lebukott Juhász Péter és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke bejelentették, hogy készen állnak a közös választási indulásra.

Juhász Péter és Szabó Tímea közös sajtótájékoztatója Forrás: Népszava

Karácsony az MSZP miniszterelnök-jelöltségének elvállalásával ezt is felrúgta. Ezután Szigetvári Viktor az ATV Startban kijelentette, hogy „a két párt szövetsége ezzel véget ért, nem lesz az Együtt listáján Karácsony."

Budapest, 2018. február 10. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (középen) a képviselőjelöltek társaságában a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos kampánynyitó kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2018. február 10-én. MTI Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

Karácsony tehát – bármit is próbál magáról elhitetni – eljutott a szociktól a szocikig, miközben átvágott és elárult mindenkit, aki felkarolta.

Először az őt a Miniszterelnöki Hivatalon és Horn Gáboron keresztül két kézzel etető Gyurcsányt, majd a mit sem sejtő LMP korábbi elnökét, Schiffer Andrást, aztán a szövetséget ajánló Együttet és Botkát. Ilyen ember a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Hemzsegnek a Soroshoz köthető emberek körülötte

Ahogy arról korábban már az Origo is írt, Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt mögött hemzsegnek a Soros Györgyhöz közvetlenül vagy közvetve köthető személyek is. Pontosan tudni lehet, hogy - engedelmeskedve a Soros-tervnek - lebontaná az országvédő kerítést, ha arra lehetősége nyílna.

Mint azt megírtuk a Magyar Idők vonatkozó cikke alapján, Karácsony Gergely politikájára olyan személyeknek van döntő befolyása, mint Bojár Gábor Graphisoft-vezér, aki egykor a Soros-alapítvány vezetőségi tagja volt. Tagja a testületnek Bozóki András, a Gyurcsány-kormány SZDSZ-es kulturális minisztere is, aki Bojárral egy időben a Soros-alapítvány civil társadalommal foglalkozó East East programjának koordinátora volt, és aki a mai napig a Soros-egyetem oktatója. Vagy például Kincses Gyula a Soros-alapítvány egészségügyi minőségfejlesztéssel foglalkozó munkacsoportjában tevékenykedett, 2007-ben pedig az SZDSZ jelöltjeként lett a Gyurcsány-kormányban egészségügyi államtitkár. És a sort hosszan lehetne folytatni, hiszen sorosistákat és ex-SZDSZ-eseket bőven lehet találni a csapatban.

Út a szakadék felé, eljött a teljes esélytelenség ideje

Karácsony tehát most az MSZP miniszterelnök-jelöltje, akinek vezetésével a párt megindult a megszűnés felé vezető úton.

Szinte minden közvélemény-kutató januári adata azt mutatja, hogy akár kétségessé is válhat, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség át tudja lépni a 10 százalékos parlamenti küszöböt, így akár ki is eshetnek a szocialisták a Parlamentből a Karácsonnyal kötött kényszerházasság miatt.

A legtöbben 5-8 százalék körülire becsülik a pártszövetség népszerűségét a lakosság körében. Vagyis, teljes esélytelenségben vág neki Karácsony Gergely vezetésével (és miatta) az MSZP a választásoknak, ráadásul Karácsony olyan listavezető, hogy Gyurcsány-múltja és folyamatos árulásai miatt elfogadhatatlan az MSZP tagsága (és meghatározó vezetők) számára.