Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Felvételi 2018

Fontos és nélkülözhetetlen az ipar és felsőoktatás párbeszéde. Az igények lekövetése, a duális képzések kialakítása, fejlesztése. Az Educatio oktatási szakkiállításon ilyen képzésekről kérdeztünk egyetemi vezetőket. Míg a Budapesti Gazdasági Egyetemen a vállalati szereplők szerves részei a képzésnek, addig a Neumann János Egyetem elsők között indított duális felsőoktatási képzést, de kiemelendő a Soproni Egyetemen országos szinten egyedülálló ipari termék- és formatervező szakja.

Időjárás

Csütörtökön tovább csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap - írja a Köpönyeg.hu. Említésre érdemes csapadék már nem lesz. Reggel -6 és -1, délután +1 és +6 fok valószínű.

Pénteken változóan felhős, nagyrészt napos idő lesz. Elvétve alakul ki zápor. +5 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton a kezdeti derűsebb időt felhősödés követi, de csapadék estig nem fordul elő. Reggel gyengén fagyni fog, délutánra +6 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap erősen felhős idő lesz, csak késő délutántól szakadozik a felhőzet. Kisebb eső, zápor, a hegyekben havas eső kialakulhat. 2-7 fok ígérkezik.

Boldog névnapot!

Február 15. az év 46. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 319 nap van hátra.

Ma a Georginákat köszöntjük.

A Georgina a Georgius (magyarul György) férfinév latin nőnemű alakjának továbbképzése.

Heti mozipremier

  • Fekete Párduc
  • Ősember - Kicsi az ős, de hős!
  • Valami Amerika 3
  • Foxtrott
  • The Workshop