Kétszer is félrediagnosztizálta a 7 éves Benettet egy budapesti orvos, ezért feleslegesen végzett el rajta agyműtétet. A szülők feljelentették a magánklinikán rendelő neves orvost, és kártérítésért perelnek.

Beni a 31. hétre oxigénhiánnyal született. Kezdetben minden rendben volt vele, ám 4 hónaposan feltűnt, hogy lassabban fejlődik, mint a korabeli gyerekek. A kezelőorvosunk egy neves vidéki doktor budapesti magánrendelését ajánlotta. Kisfejűséget állapított meg nála, és azt mondta, hogy Beni agya nem fejlődik, és a betegségére nincs gyógymód - részletezték a Blikknek a kisfiú szülei.

Négy évvel később Brazíliában járványszerűen terjedni kezdett a zikavírus, Benett szülei a fotókat elnézve megállapították, hogy gyerekük egyáltalán nem hasonlít a kisfejűségben szenvedő gyerekekre, ezért visszamentek az orvoshoz, aki azt mondta: nem is kisfejűség okozza Benett problémáját, hanem koponyacsontosodási zavar, amit műteni kell.

Aki csak tudott, próbált segíteni a családnak, így kerültek a Harvard Egyetem professzoraihoz, akik azt mondták, a magyar orvos mindkét esetben tévedett. Sőt, nemcsak felesleges volt a műtét, hanem szakszerűtlen is.

A szükségtelen és nagyon veszélyes műtét után Beni viselkedési problémái és fejlődési visszamaradása tovább fokozódott – folytatta az apa a lapnak.

Benett-tel heti háromszor járnak fejlesztésekre, mert orvosai szerint bizonyos agysejtjei elhaltak a műtét után. A szakemberek szerint viszont van egy kezelés, amely javíthatnak az állapotán.

Felvettük a kapcsolatot azzal a klinikával, ahol a műtétet elvégezték, de az intézmény igazgatója nem ismerte el a felelősségüket. Az orvos ismertségére való tekintettel azt kértük, hogy a nyomozást ne a helyi, hanem a fővárosi hatóságok folytassák le – fogalmazott dr. Helmeczy László, a család ügyvédje.

A szülők feljelentették a magyar orvost, és kártérítést követelnek.