Október után ismét rendőrök vonultak ki a Szcientológia Egyház Váci utcai székházához. Az adóhivatal kérésére biztosították a helyszínt.

Ma délelőtt ismét rendőrök mentek ki a Szcientológia Egyház Váci utcai székházához. Az ügyben megkerestük a rendőrséget, akik a következő választ adták:Tájékoztatjuk, hogy a Készenléti Rendőrség bevetési járőrei a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal felkérésére a NAV munkatársai által folytatott eljárási cselekmény biztosítási feladatát látják el a Szcientológia Egyház budapesti központjánál.

Razzia a Szcientológia Egyház székházánál tavaly októberbenFotó: Szabó Gábor - Origo

Ezek után kerestük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóosztályát, és feltettük nekik többek között azt a kérdést, hogy a NAV munkatársai milyen eljárást folytattak a székházban.

Az ügyben folyik a nyomozás, ennek érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.- írták a válaszukban.

Legutóbb tavaly októberben tartott razziát a rendőrség a Váci utcai székházban, akkor az egész épületet lezárták, és senki nem mehetett be, és nem jöhetett ki a székházból. Akkor személyes adatokkal való visszaélés miatt nyomoztak a rendőrök, mert a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett olyan emberektől, akik korábban az "egyház" tagjai voltak. A Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg is ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást az ügyben.