-10 fokra kelünk, majd havazás, havas eső jön

2018.02.19. 04:07

Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Időjárás

Hétfőn a kezdeti napsütést felhősödés követi, estétől dél felől már havazás, havas eső, eső is kialakul - írja a Köpönyeg.hu. Reggel -10 és -2, délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden borult idő lesz sokfelé csapadékkal: ÉNy-on kiadós havazás, DK-en eső, havas eső várható. Az ÉK-i szél megélénkül. Nyugaton 0, máshol 1-6 fok valószínű.

Szerdán és csütörtökön folytatódik a borult csapadékos idő. ÉNy-on, Ny-on végig havazhat, máshol vegyesen hullhat hó, havas eső, eső. Nem lesz változás a hőmérsékletben: délután -1, +6 fok valószínű.

Pénteken borongós időre van kilátás, többfelé alakul ki eső, havas eső, hó. 2 és 7 fok ígérkezik délután.

Hétvégén markáns lehűlés kezdődik, vasárnap már egész nap fagyhat. Szombaton elszórtan, vasárnap több helyen hullhat a hó.

Boldog névnapot!

Február 19. az év 50. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 315 nap van hátra.

Ma a Zsuzsannákat köszöntjük.

A Zsuzsanna ókori egyiptomi eredetű név, mely héber közvetítéssel került át más nyelvekbe. Eredeti alakja zššn, később zšn, jelentése: lótuszvirág. Női névként csak a héberbe történt asszimilációja után volt használatos, sósánná (‏‏שׁוֹ‏‏שָׁנָּה) formában, aminek jelentése itt „liliom".

Heti mozipremier

  • Hihetetlen történet az óriás körtéről
  • A víz érintése
  • A Pentagon titkai
  • Éjszakai játék