A Dunántúlon továbbra is esik a hó, a középső és keleti országrészen már inkább eső, vagy havas eső esik. Az összes út járható, viszont 40 lakásban nincs áram. 

A Zala megyei Bakon még nem sikerült visszaállítani az áramszolgáltatást, itt 40 háztartásban nincs áram. Egy megcsúszott teherautó döntött ki egy villanyoszlopot.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az útinform információi szerint a Dunántúl nagy érszén szállingózik a hó, az ország középső és keleti részén eső vagy havas eső esik. Nincs járhatatlan út, de a gyorsforgalmi utak sónedvesek, valamint az alsóbbrendű utak még latyakosak lehetnek. A látási viszonyok általában jók, a nyugati országrészben párás a levegő.

A csúszós utak miatt ma is volt munkájuk a tűzoltóknak, főleg a Dunántúlon. Tegnap a 75-ös fűúton az árokba csúszott egy kamion. A sérült kamiont ma sikerült elszállítani, de a balesetben megsérült villanyoszlopot még nem tudták helyreállítani. A főutat továbbra is zárva tartják, a forgalmat Söjtör felé terelik.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

A 834-es főúton megcsúszott egy teherautó Celldömölknél. A teherautó pótkocsija elfoglalta a fél utat, ezért félpályára korlátozták a forgalmat. A műszaki mentés befejeződött, ezért újra teljes szélességében használhatják az utat az autósok.

Mukics Dániel tűzoltó őrnagy az Origónak elmondta, hogy a mai napon 32 esethez riasztották a tűzoltókat a havazás miatt. 

Hétfő óta több száz munkagép végzi folyamatos rotációban a szükséges hóeltakarítási munkákat az országos közúthálózaton. A héten eddig összesen 14 ezer tonna sót és csaknem 500 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szakemberek a havazásban érintett területekre. A reggeli órákban mintegy 400 munkagép dolgozott az utakon.