Posztumusz törzsőrmesterré léptették elő balesetben meghalt rendőrt

Vágólapra másolva!
Posztumusz törzsőrmesterré előléptették a múlt heti újpesti balesetben, két rendőrautó ütközése következtében meghalt rendőrt - tudatta a Belügyminisztérium szerdán.
Vágólapra másolva!

Múlt csütörtök éjjel, nem sokkal éjfél előtt a IV. kerületi Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében ütközött össze két rendőrautó.

A balesetben egy rendőr a helyszínen meghalt, további három pedig megsérült.

A Belügyminisztérium szerdai közleményében azt írta: Pintér Sándor belügyminiszter - Papp Károly országos rendőrfőkapitány előterjesztésére -

"a Szolgálat halottjává nyilvánította" Mátyás Balázs Tamás rendőr őrmestert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság káposztásmegyeri rendőrőrsének egykori járőrét a belügyminiszter soron kívül posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő - tették hozzá.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábban azt közölte: mivel mindkét járművezető rendőr szolgálatban volt, a katonai büntetőeljárás hatálya alá tartozó nyomozás lefolytatása a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztályának hatáskörébe és illetékességébe tartozik.

A "halaszthatatlan nyomozati cselekmény" keretében lefolytatott szemlén ügyész is részt vett.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást, amelynek határideje: április 16. - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség, amely a nyomozás érdekeire hivatkozva az ügyben további tájékoztatást nem adott.