Posztumusz törzsőrmesterré léptették elő balesetben meghalt rendőrt

2018.02.21. 15:57

Posztumusz törzsőrmesterré előléptették a múlt heti újpesti balesetben, két rendőrautó ütközése következtében meghalt rendőrt - tudatta a Belügyminisztérium szerdán.

Múlt csütörtök éjjel, nem sokkal éjfél előtt a IV. kerületi Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében ütközött össze két rendőrautó. A balesetben egy rendőr a helyszínen meghalt, további három pedig megsérült.

A Belügyminisztérium szerdai közleményében azt írta: Pintér Sándor belügyminiszter - Papp Károly országos rendőrfőkapitány előterjesztésére - "a Szolgálat halottjává nyilvánította" Mátyás Balázs Tamás rendőr őrmestert. A Budapesti Rendőr-főkapitányság káposztásmegyeri rendőrőrsének egykori járőrét a belügyminiszter soron kívül posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő - tették hozzá.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábban azt közölte: mivel mindkét járművezető rendőr szolgálatban volt, a katonai büntetőeljárás hatálya alá tartozó nyomozás lefolytatása a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztályának hatáskörébe és illetékességébe tartozik. A "halaszthatatlan nyomozati cselekmény" keretében lefolytatott szemlén ügyész is részt vett.Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást, amelynek határideje: április 16. - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség, amely a nyomozás érdekeire hivatkozva az ügyben további tájékoztatást nem adott.