Egyetértés volt az Európát sújtó migrációs válság természetét és kezelési lehetőségeit illetően Orbán Viktor miniszterelnök és Václav Klaus, Csehország korábbi államfőjének megbeszélésén csütörtök délelőtt az Országházban - nyilatkozta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Václav Klaus abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy szerdán bemutatták Jirí Weigllel közösen írt könyvét; a Népvándorlás - Útmutató a jelenlegi migrációs válság megértéséhez című kötet a Századvég Kiadó gondozásában jelent meg magyar nyelven.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Václav Klaus volt cseh államfőt a Parlamentben 2018. február 22-én.Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

A megbeszélésen áttekintették az európai politika napirendjén lévő legfontosabb ügyeket, és megállapították: a 2015 óta zajló tömeges népvándorlás aláaknázza az Európában kifejlődött társadalmi és kulturális struktúrákat.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Václav Klaus kiemelte, hogy a racionálisan gondolkodó európaiak milliói, és ő maga is támogatja Magyarország és Orbán Viktor bátor kiállását a migrációs válság ügyében.