Ezt mondta a lúgos orvos áldozata az ítélethirdetés után

2018.02.22. 21:17

Nem lepte meg az ítélet, és már nagyon fáradtnak érzi magát. Szakember segíti, hogy fel tudja dolgozni a borzalmas támadást. Az ügynek viszont még nincs vége, hiszen a mai ítélet sem jogerős.

Nekem nem nyújtott újdonságot az ítélet, hiszen harmadszorra lett kimondva a bűnössége, eddig sem gondoltam ezt másképpen. Az ítélet kilenc év. Ahogy a jogi képviselőm mondja, én is úgy gondolom, hogy életveszélyben voltam. De nem nekem szól ez az ítélet, hanem a társadalomnak, nekem nem fogja visszaadni az életemet. Én azt szeretném, hogy egy olyan ítélet szülessen, hogy ilyen bűncselekményt ne lehessen elkövetni többet"

- ezt mondta az ítélet után Renner Erika, vagyis áldozat, akit az ítélet szerint a volt kórházi vezető megtámadott.

A bíró ma a bizonyítékokra hivatkozva elmondta: a két gyerekét egyedül nevelő anya, Renner Erika kutyát sétáltatni indult, amikor az ajtóban elé ugrott egy bukósisakos, biciklismaszkos, kesztyűt viselő férfi. Megragadta a nyakánál, és betuszkolta a lakásába. Megkötözte, és egy injekciós tűt szúrt a combjába, ezzel elkábítva a nőt.

Azután levetkőztette, és egy maróanyaggal leöntötte a nemi szervét.

A kádba tette, lemosta, kamillával is letörölte, végül egy pokrócba csavarta. Mielőtt a férfi elmenekült, még kirabolta a lakást: kétszázötvenezer forint értékű elektronikai cikket vitt magával. Eltűnt az asszony két mobiltelefonja, és az egyik gyerek laptopja is. Az eszméletlen asszonyra a volt férje és új élettársa talált rá.

Renner Erika ma azt is mondta,

nagyon fáradtnak érzi magát, hiszen hosszú ideje folyamatosan - ahogy ő fogalmaz-, résen kell lenniük.

A nő reméli, most egy kis pihenés következik. Jelenleg is klinikai szakpszichológus foglalkozik vele, egészen a támadás óta. A szakember segít neki, hogy fel tudja dolgozni a történteket, de lezárni csak azután lehet, ha már nem kell nap mint nap a szörnyű támadással foglakoznia.

Ahogy azt közvetlenül az ítélet után az Origo megírta, kilenc évre ítélte a bíróság ma a támadót, Bene Krisztiánt, az indoklás szerint testi sértés, személyes szabadság korlátozása, magánlak megsértést, és okiratokkal való visszaélés miatt. 

Forrás: Csudai Sándor - Origo

A mai tárgyaláson a bíró kijelentette, hogy a támadónak mindenképpen olyan személynek kellett lennie, aki ismerte Renner Erikát.

A nő azért nem ismerhette fel a férfit, mert sokkhatás érte őt.

Emellett azt is elmondta a bíró, hogy a támadó nem kérdezte meg, hogy van-e még valaki a lakásban, a kutya nem ugatta meg. Ezek azt bizonyítják, hogy nemcsak a nőt magát, de a napi rutinját és a lakását is ismernie kellett a támadónak. 

A bíró az ítélet indoklásában arról is beszélt, hogy egyértelműen megdőlt a volt kórházvezető alibije. A helyszínbejárásról készült felvételnél az orvost igazoló tanúk vallomása ellentmondásos volt, és így a szavahihetőségük megkérdőjeleződött. 

Ellenben azt is hozzátette, hogy Renner Erika szavahihetősége mindvégig megmaradt, vallomásában soha nem volt ellentmondás, és nem nevezte meg Bene Krisztiánt a támadójaként. 

Forrás: Csudai Sándor - Origo

Az indoklásban szó esett arról is, hogy a nőnek beadott injekcióban Midazolam és Ketamin volt, melynek együttes használatához, az izomba adáshoz, a nő testsúlyához kimért mennyiséghez orvosi szaktudás kellett. Mivel a támadás után a férfi otthonában házkutatást tartottak, amely során találtak egy, a NAV által küldött, és 2013. január és március között Renner Erikának  címezett levelet, a bíróság szerint bizonyított, hogy az orvos be tudott jutni a nő házába, esetleg a lakásába. 

Az ítélet indoklása után az ügyész a kiszabott büntetés súlyosításáért, míg az ügyvéd felmentésért, vagy legalább hatályon kívül helyezésért jelentett be fellebbezést. Vagyis a mai ítélet nem jogerős.

Bene Krisztián és védője kérte az orvos előzetes letartóztatásának a megszüntetését is. Azzal érveltek, hogy a férfi az 5 éves ügy folyamán végig együtt működött mind a rendőrséggel, mint a bírósággal, valamint azzal, hogy fontos a kapcsolattartás a családjával, ezért szerintük nem áll fenn a szökés veszélye.

A bíróság egy, körülbelül félórás tanácskozás után ezt elutasította. A lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián ezért a jogerős ítéletig előzetes letartóztatásban marad.