Az Origo birtokába került a Soros György egyik szervezete által készített migráns-szótár. Az amerikai tőzsdespekuláns által finanszírozott brossúra gyakorlatilag egy többnyelvű szótár, amely olyan kifejezéseket tartalmaz, amelyek használatával a migránsok könnyebben kaphatnak menekültstátuszt. A kiadványt az Open Knowledge Foundation Deutschland (OKFD), vagyis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa adja ki, és ennek a Soros által finanszírozott szervezetnek az emberei a magyar határtól délre osztogatják az illegális bevándorlóknak.

Szerkesztőségünk birtokába jutott annak a brosúrának egy példánya, amelyről a Magyar Idők a napokban beszámolt.  A kiadvány olyan kifejezéseket, és érveket tartalmaz, amelyeket hangoztatva a bevándorlók könnyebben kaphatnak menekültstátust. A brossúrát a magyar határtól délre egy berlini központú civil szervezet aktivistái osztogatják. A szervezet, nem meglepő módon, szorosan kapcsolódik Soros Györgyhöz. Az Open Knowledge Foundation Deutschland (OKFD), vagyis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa jelentős összegeket kapott az elmúlt években az amerikai tőzsdespekulánstól. 

A depresszió is ok lehet arra, hogy valakit beengedjenek az unióbaForrás: Magyar Idők

Megkönnyítenék a bejutást

A szótár szerkezetéből, a szerkesztők által fontosnak tartott kifejezésekből ítélve egyértelmű az a szándék, hogy megkönnyítsék a migránsok Európai Unióba jutását. Az sem kétséges, hogy profik készítették a brosúrát, akik rendkívül részletesen ismerik az uniós menekültügyi szabályozás kiskapuit.

Az érv- és kifejezésgyűjtemény jelentős része állítólagos egészségügyi problémákra vonatkozik. Annak ismeretében, hogy a bevándorlók túlnyomó része férfi, különösen elgondolkodtató, hogy a kiadványban szereplő egészségügyi panaszok között az is szerepel, hogy „utoljára két napja éltem nemi életet". Innen már csak egy lépés, hogy megmagyarázzák a derék „jogvédők", miért kell megértőnek lennünk, ha éppen európai nőkre szottyan kedvük a jövevényeknek.

Soros hazudni tanítja menekülteket

De számos egyéb mesemondásra is megtanítják a migránsokat Sorosék, amik segíthetnek nekik a továbbjutásban:

Vannak Németországban élő rokonaim

Elhagytam/elveszítettem a családom menekülés közben.

Egy nem biztonságos harmadik országon keresztül érkeztem. 

(Magyarországra, mégis melyik irányból??)

Trauma hatása alatt állok.

Homoszexuális/Transszexuális vagyok.

Sorosék hazugságokra tanítja szótárában a menekülteket.Forrás: Origo

Soroséknak tehát eszük ágában sincs felhagyni eredeti tervükkel, gőzerővel folyik az illegális bevándorlók terelése Európa belseje felé.

A diszkrimináció az aduász

Az (állítólagos) betegségekre vonatkozó állításokon kívül a szótár tíz diszkriminációra vonatkozó kifejezést is tartalmaz. Ha a migránsok ezekre hivatkoznak a hatóságok előtt, nagyobb eséllyel remélhetik, hogy befogadják őket.

A hátrányos megkülönböztetés mindig jó érv/hazugságForrás: Origo

Példák az állítólagos diszkriminációra:

  • hátrányos megkülönböztetés ért a bőrszínem miatt
  • hátrányos megkülönböztetés ért az anyanyelvem miatt
  • hátrányos megkülönböztetés ért a vallásom miatt
  • hátrányos megkülönböztetés ért egy bizonyos társadalmi csoporthoz való tartozásom miatt
  • hátrányos megkülönböztetés ért a származási országom, állampolgárságom miatt