Döbbenetes módon mosdatják Simicska Lajosék az asszonyverő Juhász Pétert

Juhász Péter
Budapest, 2017. december 15. A Jobbik tüntetése a Fidesz székháza előtt Budapesten 2017. december 15-én. Középen Juhász Péter, az Együtt elnöke. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatja és azt állapítja meg, hogy az alperes megsértette a felperes, Juhász Péter, jóhírnévhez és magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát azzal, hogy 2018. február 28. napján a www.origo.hu oldalon „Döbbenetes módon mosdatják Simicska Lajosék az asszonyverő Juhász Pétert" címmel közzétett írásában a cikk címében valótlanul állította, hogy a felperes nőt vert, továbbá valótlanul híresztelte, hogy tettlegesen, súlyosan bántalmazta gyermekei éppen menstruáló édesanyját, akit brutálisan megütött, őt megtámadta és benyugtatózta, napokra egy lakásba zárta, valamint ellene családon belüli erőszakot követett el.

A HírTV a volt élettársával egy óráig dulakodó, és őt bántalmazó Juhász Péterről készített egy 40 perces imidzsfilmet. Simicska beosztottjai példátlan módon mentegették a balliberális politikust, a műsor csúcspontján a tévécsatorna riporternője konkrétan azt mondta a drogozó/gyerekeit terrorban tartó/volt élettársát megverő pártvezérre, hogy milyen édes.

  • Február közepén a Bors írta meg, hogy tettlegesen, súlyosan bántalmazta, benyugtatózta és napokra egy lakásba zárta egykori élettársát, három nagyobb gyermeke édesanyját Juhász Péter, az Együtt elnöke. A bulvárlap egy állítólagos peranyagra hivatkozott. A vádakra reagálva a balliberális politikus közösségi oldalán otromba módon szidalmazta gyermekei édesanyját, és semmit nem ismert el.
  • A Híradó.hu birtokába jutott egy bírósági jegyzőkönyv, amely alátámasztotta a Bors értesüléseit. Juhász egykor élettársa tette a vallomást.
  • A politikus gyomorforgató módon kezdte el védeni magát az Igazmondó Juhász nevű blogján: családi képeket, sms-eket, levélváltásokat hozott nyilvánosságra. A könnyen manipulálható „bizonyítékokkal" gyerekeit is belekeverte a történetbe. Juhász önmentő akciójával óriási felháborodást váltott ki, végül levette az írást.
  • A történetnek közel sem volt vége, a Tények megszerezte a bírósági peranyagot és a gyámügyi osztály dokumentumait. Az iratok szerint a gyerekeire nézve veszélyes közegészségügyi viszonyok voltak Juhásznál, és előfordult, hogy a gyerekei előtt drogozott. A dokumentumok arról is tanúskodtak, hogy a balliberális politikus brutálisan megütötte gyermekei éppen menstruáló édesanyját, aki nem tudott felállni a támadást követően.
  • Nem meglepő módon az ügyről napokig hallgató Indexnek sikerült egyedül elérnie a politikust, aki nekik elismerte, hogy valóban összetűzésbe keveredett gyermekei édesanyjával. Juhász szerint ez egyórás, durva dulakodás volt, és közben szerezhetett sérülést volt élettársa. Vagyis korábbi hazugságai után elismerte.
  • Juhász volt élettársa is megszólalt az ügyben, aki visszautasította az Együtt vezetőjének vádaskodásait, és közleményében kiemelte, hogy Juhász valótlan állításait a bírósági és egyéb hatósági eljárásokban már tételesen megcáfolta.
  • Újabb részleteket közölt az ügyről a Bors, Juhász rendszeresen drogozott gyermekei előtt: a konyhában, az autóban is rendszeresen marihuánát fogyasztott a gyámügyi papírok szerint. A bulvárlap szerint pszichológiai szakvélemény is alátámasztja, hogy az Együtt elnöke párkapcsolaton belüli erőszakot követett el volt élettársával szemben, aki nem merte feljelenteni párját. Megtette ezt helyette egy magánszemély, akinek a kilétét egyelőre homály fedi.
  • Nagy Ervin, filozófus Rákosi-korszakot idéző ellenzéki véleményterrorról beszélt Juhász Péter bántalmazási botránya kapcsán, Kende Péter, balliberális ügyvéd pedig a politikus lemondását követelte, mert szerinte nincs keresnivalója egy olyan embernek a közéletben, aki dulakodni szokott otthon.

Mit lép ebben a kellemetlen helyzetben Simicska Lajos HírTV-je? A magát a kiegyensúlyozott tájékoztatás mintapéldányának tartó televízió egy 40 perces műsort készített Juhásszal, amelyben gátlástalanul mentegetik a balliberális politikust. Egy másodpercig sem ügyelnek a függetlenség látszatára, bődületes tempóban mosdatták a gyermekei édesanyját bántalmazó pártvezért. A műsorban többek között Juhász jelenlegi párját, Hámori Gabriella színésznőt szólalták meg az ügy kapcsán. A jelenet meglehetősen demagógra sikeredett, hiszen miközben Hámori egy játszótéren mesélt érzéseiről a HírTV munkatársának, Juhász szélesen mosolyogva ringatta közös gyereküket. A helyszínválasztás, a politikus legújabb partnerének mondanivalója és Juhász háttérbevonulása, mind azt sugallták a nézőknek, hogy az Együtt vezetője valójában milyen jó ember, és milyen méltatlan támadások érték. Az emberközelinek szánt részlet az előzmények ismertében meglehetősen hazug és nevetséges. Hámori ilyen drámainak szánt mondatokkal mentegette aktuális partnerét: „Ami most velünk történik, azt a képet akarja összetörni, amit én látok: a kanapén Petit, két nagyobb gyermekét, kezükben a mi Lottinkkal, akit egyenesen imádnak. A kampány betette a lábát a hálószobánkba!" Jajajajajajajaj.

Juhász Péter Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hasonló forgatókönyvvel operáltak Simicska munkatársai egy másik jelenetben. Itt Juhász Péter büszkén mutogatott egy BEST magazint, amelynek címlapján Hámorival és közös gyerekükkel pózolnak, amire a riporternő kilépve szerepéből, azt mondja, hogy

Juhász teljesen zavarba jött a váratlan dicsérettől, és jobb híján úgy sikerült reagálnia, hogy „új, boldog kapcsolatban élek, és erről született ott egy cikk”. A maximálisan baráti hangulatú csevegés során a volt élettársával egy órái dulakodó politikus arcáról még egy pillanatra sem tudott lefagyni a mosoly. És innentől kezdve médiatörténeti mosdatás vette kezdetét, figyeljék ezt a párbeszédet, amelyben a HírTV munkatársa megvadulva Juhász védelmére kelt. Így kezdett:

Ismét kizökkent az egy százalékos párt vezére, de valamit csak sikerült mondania. Egész pontosan ezt:

Egész egyszerűen képtelen volt leállni Simicska beosztottja, olyan szintre kezdte emelni a mentegetést, hogy azt valahol egész biztosan tanítani fogják.

Juhász a sok kedveskedéstől újra formába lendült, és már egyenesen arról beszélt, hogy fiatalodott.

A jelenet csúcspontja egyértelműen az erre adott reakció volt, amikor a HírTV riportere lelkendezve azt mondta a drogozó/gyerekeit terrorban tartó/volt élettársával dulakodó pártvezérre, hogy

Egészen elképesztő adás volt a HírTV-től, rávilágítva arra, hogy Simicskáék elfogultságból, gátlástalanságból, otrombaságból könnyedén képesek felzárkózni Soros György hazai médiabirodalmához. Nem érdemes elmenni amellett, hogy Simicska tévéje az,

  • amelyik úgy hirdeti magát hirdetőoszlopok százain, hogy „itt még úgy mondjuk el a híreket, ahogy megtörténtek”.
  • amelyik jó ideje már a Jobbik párttévéjeként működik, Vona Gábor pártelnök szinte naponta megy be ide interjút adni.

A balliberális oldal összezár Juhász ügyében is

Nem ez volt az első eset, amikor a balliberális oldal hallgatott Juhász ügyében, vagy védelmére sietett az Együtt vezetőjének. Ismert, Juhász Péter botrányos ügyével kapcsolatban elsőként az Együtthöz fordultunk, hogy tervezik-e, hogy felfüggesztik a pártelnököt, vagy pedig lemondásra szólítják föl. Választ cikkünk megjelenéséig nem kaptunk.Megkerestük azokat a nőszervezeteket, amelyek korábban minden egyes, nagy nyilvánosságot kapott botrányos eset után tiltakoztak, vagy éppen tüntetést szerveztek az érintett munkahelye vagy háza elé. Azt tudakoltuk a női jogvédő alapítványoktól, civil szervezetekről, hogy szerintük helye van-e a közéletben Juhász Péternek, és le kellene-e mondani a pártelnöki tisztségéről. Ezek a baloldali-liberális oldalhoz szorosan kötődő szervezetek eddig még nem szerveztek tüntetést Juhász budai villája elé.

Példátlan módon mosdatta Simicska Lajos HírTV-je a gyermekei édesanyját bántalmazó Juhász Pétert. Forrás: Csudai Sándor - Origo

Küldtünk levelet a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületnek (NANE), a Patent Egyesületnek, a Magyar Nők Szövetségének, a Női Érdek nevezetű szervezetnek, az Anyaoltalmazó Alapítványnak, a Nőkért Egyesületnek, valamint az Oltalom Alapítványnak. Cikkünk megjelenéséig válaszra egyedül az Oltalom Egyesület méltatott minket, de ők sem a kérdésünkre válaszoltak, hanem inkább személyeskedtek. Juhász Péter botrányos ügyével kapcsolatban Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét–frakcióvezetőjét is kerestük, de telefonját egyelőre nem vette fel. Ő gyakran megszólalt hasonló kérdésekben.