Az extrém hideg miatt megemelte a kormány a krízisidőszak kerettámogatását

2018.02.26. 17:21

További ötvenmillió forinttal emelte a kormány az extrém hideg miatt a krízisidőszak 360 millió forintos kerettámogatását. A pénzt takarók, hálózsákok és egyéb többletkiadások fedezésére fordítják a hajléktalanok számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a kormány ebben a krízisidőszakban 62 millió forintot fordított a diszpécserszolgálatok megerősítésére, 15 milliót pedig a krízisautók működtetésére.

Az utcai szolgálatok 21 új autó beszerzésére kaptak támogatást egy pályázaton, az intézményi ellátás mellett pedig országosan 87 utcai szociális munkaszolgálat segíti a hajléktalan emberek ellátását – tették hozzá.

Valószínűleg egész héten tartani fog az extrém hidegForrás: MTI/Mohai Balázs

A közlemény szerint az országban a téli időszakban összesen 11 100 férőhelyen várják a hajléktalanokat. A nappali melegedőkben több mint 7500 hely van, a tartósabb ellátást igénylőknek pedig a hajléktalanok rehabilitációs intézménye 228, a hajléktalanok otthona 446 férőhelyet biztosít.

A diszpécserszolgálatok elérhetőségei, valamint a nappali melegedők listája megtalálható a kormany.hu weboldalon, a szociális ágazati portálon és az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalán.