Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól délen már havazás, hószállingózás is kialakul - írja a Köpönyeg.hu. Megerősödik az ÉK-i szél, mely hófúvásokat okoz. Dermesztő hideg várható: reggel -16 és -6, délután -9 és -2 fok között alakul a hőmérséklet.

A metsző szélben még hidegebbet érzünk majd, igen kellemetlen idő lesz.

Kedden borult időre számíthatunk, több helyen (kivéve ÉNy) havazással. A lehulló hó mennyisége északon 4 cm, délen 3-10 cm lehet. A továbbra is megerősödő ÉK-i szél hóátfúvásokat okoz. Reggel -11, délután -5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán estig sok felhő lesz felettünk további hószállingózással. Marad a tartósan fagyos idő.

Csütörtökön sok napsütés, délutántól felhősödés valószínű. Reggel -20 és -10, délután -5 és -1 fok között várható a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, szórványosan havazással, ónos esővel, fagyott esővel. A keleti szél megélénkül. 0, +1 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Hétvégén sok felhő lesz felettünk, és többfelé alakul ki csapadék, mely egyre inkább eső lesz. Tovább enyhül az idő, vasárnap már +5, +7 fok is lehet.

Boldog névnapot!

Február 26. az év 57. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 308 nap van hátra.

Ma az Edinákat köszöntjük.

Az Edina valószínűleg germán - latin eredetű női név, legvalószínűbb, hogy az Éda alakváltozata, de lehet, hogy az Edna névből ered.

Heti mozipremier

  • Vörös veréb
  • Derült égből család
  • Lady Bird
  • A szelíd teremtés
  • Vonat Busanba - Zombi expressz
  • Az én XX. századom