Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere beszélt arról, hogy mennyire élhető az általa vezetett város, milyen lehetőségeket kínál a turistáknak, de azoknak is, akik itt kívánnak élni.

Nyugodtan ki merem jelenteni, ezt tényekkel, adatokkal is alá tudom támasztani, Székesfehérvár soha annyi fejlesztési forrást és lehetőséget, mint a mostani kormánytól, még nem kapott - mondta Cser-Palkovics András a HETI TV-nek. A város fideszes polgármestere elmondta, elegendő csak a Modern Városok Programra gondolni, csak ez önmagában egy 80 milliárdos keretösszeg, az egészségügy, kórház fejlesztésére, középiskolák építésére, rendezvénycsarnok felépítésére, egy gyönyörű belvárosi ingatlan megújítására kulturális célokra, ha csak ezt nézzük, már akkor is megállnak az előző gondolataim.

Cser-Palkovics arról is beszélt, ez egy nagyon is élhető, szerethető város, közel van hozzá a Velencei tó, a Balaton, Budapest is. Fontos megnézni, hogy mit tekintünk a jövő városának, ami egyáltalán megtartó erővel bír. Ez egy fontos kérdés, ami minden város előtt egy kihívás - tette hozzá. Székesfehérvár egy nagy és magas hozzáadott értékű munkahelyekkel rendelkező város, ez ma a legnagyobb vásárlóerővel rendelkező város, azaz van mögötte perspektíva. Azonban látni kell azt is, a munkahely önmagában nem lesz elegendő a XXI. század városában.

A teljes beszélgetést it olvashatja.