Minél többen támogassák a Mazsihisz munkáját

Vágólapra másolva!
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke beszélt Jeruzsálem elismeréséről, de szóba került még az egyházi egy százalékok felajánlása, valamint a zsidó ünnepek története is. A hitközség vezetőjét Breuer Péter és Kovács András, az Origo munkatársa kérdezte.
Vágólapra másolva!

Természetesen rövidtávon ez sok konfliktust fog szülni, de hosszútávon helyes megoldásként az a természetes állapot jön létre, hogy az egész világ ugyanannak ismeri el Izrael Állam fővárosát, mint Izrael maga - mondta Heiser András a HETI TV Pirkadat című műsorában. A Mazshisz elnöke szeretné, ha minél több ember ajánlaná fel a Mazsihisz számára az egyházi egy százalékot,

A mi elvünk az, hogy az egyházi egy százalék – azon túl, hogy pénzgyűjtést jelent, forrásokat biztosít – számunkra azért fontos, hogy minél többen támogassák a Magyarországi Zsidó Hitközségek elképzeléseit, munkáját - tette hozzá.

Az adatokat nézve, a felajánlók száma minden évben emelkedett. Volt olyan év, amikor kevésbé, volt olyan, amikor jobban. Az idei tíz százalékos emelkedést azért kiugró, mert az új adózási rendszer következtében az egyházaknak felkínált felajánlások átlagosan húsz százalékkal csökkentek. Ezért is állíthatjuk, az idei tíz százalékos növekedés nagyon markáns eredménye Szövetségünknek - mondta Heisler András.