Budaházy György testvére, Budaházy Edda egy Facebook-bejegyzésben ment neki Vona Gábornak, amiért az sürgeti a Jobbik közvetlen összefogását az LMP-vel és közvetett módon az MSZP-vel is.

Ahogy az Origo már megírta, kedden Vona bejelentette, kész tárgyalni az LMP-vel az összefogásról.

Budaházy EddaForrás: MTI/Balogh Zoltán

Mivel Szél Bernadett pártja egyezkedni fog az egyéni választókerületekben az MSZP-P-vel, így könnyedén megvalósulhat az egykori radikális nemzeti párt násza a szocikkal, írja a Pesti Srácok.

Budaházy Eddának a saját bevallása szerint felfordul a gyomra Vona Gábor újabb – már ki tudja hányadik - pálfordulásától, az összefogást pedig szégyenteljesnek nevezi.

Szerinte nem azért van a Jobbik a parlamentben, hogy kormányra kerüljön, hanem hogy megalkuvás nélkül képviselje a nemzeti radikálisokat, akik bejuttatták őket, és hogy idővel másokat is nemzeti radikálissá változtasson.Simicska Lajos pártja és a baloldal koalícióját ő is határozottan elítéli:

És ha a Jobbik összefog az LMP-vel és az LMP meg az MSZP-vel akkor a Jobbik összefogott az MSZP-vel? Ezt is meg lehet majd magyarázni? Csak nekem fordul fel a gyomrom?

Azonban az MSZP-P-nek Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök pártjával, a Demokratikus Koalícióval is van megállapodása, így nemsokára

létrejöhet egy Gyurcsány-Vona paktum.