Pánik a Momentumnál: diákoknak és nyugdíjasoknak fizetnek az aláírásokért

Vágólapra másolva!
Minden túlzás nélkül katasztrofálisan áll a Momentum Mozgalom jelöltállítása az egyéni képviselőjelölti körzetekben. Tegnap estig a 106-ból mindössze 8-ban sikerült a jelöltállítás, és alig másik 30-ban adták le az 500 aláírást. Hétfő délután lejár az ajánlások gyűjtésének határideje, Fekete-Győrék egy diákszövetkezettől várják a csodát.    
Vágólapra másolva!

A Biztospont Diákszövetkezettel kötött szerződést aláírásgyűjtésre a Momentum Mozgalom az egyéni körzetekben. Az Origo információi szerint a diákszövetkezet által biztosított

diákok és nyugdíjasok 1500 forintos órabérben dolgoznak.

Az egyszázalékos viccpárt két hétre, február 19-től március 4-ig állapodott meg a Biztospont Diákszövetkezettel. Erre azért volt szükség, mert Fekete-Győr Andráséknak egyszerűen nem volt elég aktivistájuk az ajánlások gyűjtésére, ezért inkább fizetnek érte.

Egy maréknyi Momentum Forrás: Facebook

Ez nem csoda, értesüléseink szerint a Momentum aláírásgyűjtése katasztrofálisan halad, szerda estig a

106 egyéni körzetből mindössze 8-ban hitelesítették a jelöltállításhoz szükséges 500 darab aláírást,

és eddig csak másik 30-ban sikerült leadni a helyi választási irodákba az előírt mennyiséget. Ezeket viszont még nem fogadták be. Tudunk olyan körzetről, amelyben bár 560 körüli aláírást szedtek össze a momentumosok, azokból csak 430-at találtak érvényesnek.

Forrásaink arról számoltak be, hogy a Budapest 1-es választókörben induló Fekete-Győr Andrásnak mintegy 200 aláírás gyűlt össze a hét közepéig, ezért vidékről erőforrásokat vonnak el a pártelnök megtámogatására.