A tanúk meghallgatásával folytatódik Bróker Marcsi tárgyalása

Vágólapra másolva!
A Szolnoki Törvényszéken márciusban három tárgyalási napon, 1-én, 8-án és 12-én további sértettek tanúkénti kihallgatásával folytatódik a médiában Kun-Mediátor ügyként ismertté vált, tavaly novemberben indult büntetőper tárgyalása. A bíróság mindhárom napra egész napos tárgyalást tűzött ki - közölte a törvényszék sajtóosztálya.
Vágólapra másolva!

A bűnügy vádlottja a karcagi Dobrai Sándorné, aki ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tavaly júniusban 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, két rendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

Kedvező befektetési lehetőséget kínált

A vádirat szerint a 64 éves nő a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve, a cég 15 éves működése alatt

összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott

nekik. A karcagi álbróker ügyében kereken 1700 oldalas vádirat született 60 ezer oldalt kitevő nyomozati anyag alapján.

A vádiratból kitűnik: a Bróker Marcsiként emlegetett üzletasszony cége nevében 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget ügyfeleinek, főként a Karcagon és környékén élőknek.

Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen jellegű tevékenységre. Akik elfogadták az ajánlatát, abban bíztak, hogy átadott vagy átutalt pénzük után magas hozamot kapnak.

Eddig nem tett vallomást

Dobrai Sándorné azonban megtévesztette ügyfeleit, a pénzt nem fektette be, hanem saját és családja életvitelének költségeire fordította, illetve a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért az érintettek egy részének kifizetésére használta fel.

A Magyarországról 2015 tavaszán eltűnt, majd a közép-amerikai Belize-ben a helyi hatóságok által elfogott és kiadott álbróker az eljárásban eddig nem tett vallomást. A váddal kapcsolatban tett észrevételében kifogásolta a nyomozóhatóság munkáját,

álláspontja szerint a vád torzított adatokon alapul.

Szerinte csupán végezte a napi tevékenységét, próbált minél több és nyereségesebb tranzakciót végrehajtani, teljesíteni a cég által vállalt kötelezettségeket.